Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) arasında 3 Temmuz 2018 tarihinde imzalanan Mutabakat Zaptı ile "Türkiye-KKTC Ticaret Odası  Forumu" kurulmuştur.

Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu, Türkiye ile KKTC arasındaki karşılıklı  ticaret ve yatırım ilişkilerinin gelişimine destek olmak amacıyla çalışmalarını  sürdürmektedir. Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu tarafından, 6 Temmuz 2019 Cumartesi günü Golden Tulip Lefkoşa Otel'de "Türkiye-KKTC Ticaret Odası Forumu 1. Ekonomi Konferansı" düzenlenecektir.

Konferans kapsamında, KKTC'de iş yapma fırsatları ve yatırım ortamına ilişkin sunumların yanı sıra, eğitim, turizm, tarım ve bilişim teknolojilerine ilişkin sektörel panel ve devamında iş görüşmeleri düzenlenecektir.

Konferansa katılım ücretsiz olup, katılım teyidi için http://ekonomikonferansi.tobb.org.tr linkinde yer alan başvuru formunun en geç 27 Haziran 2019 Perşembe mesai bitimine kadar doldurulması  gerekmektedir. Söz konusu link üzerinden taslak programa ulaşılabilmektedir.