Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Keneşi) bünyesinde, 31 Temmuz 2019 tarihinde İstanbul'da Türk Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) kurulmuştur. Birliğimiz ile birlikte, Azerbaycan işverenler Konfederasyonu, Kazakistan Ulusal Girişimciler Odası, Kırgız Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Odası, Türk Odalar Birliği üyeleridir. Yapılan seçimlerde Birlik Başkanı  Sn. M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU, TTSO'nun ilk Başkanı  olarak seçilmiştir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce, Türk Dili Konuşan İşbirliği Konseyi, TTSO ve Özbekistan Yatırım ve Dış Ticaret Bakanlığı ile Özbekistan TSO işbirliğinde, 5 Ekim 2019 tarihinde, Türk Keneşi Özbekistan İş Forumu düzenlenecektir. Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirecek "Forum"a, Özbekistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı  Sn. Şevket MİRZİYOYEV'in katılımı da öngörülmektedir.

Söz konusu Foruma Özbekistan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan ve Türk Dili Konuşan İşbirliği Konseyi gözlemci üyesi Macaristan'dan iş insanlarının katılımı beklenmektedir. İş Forumunun, tarım, gıda, inşaat ve inşat malzemeleri, sağlık hizmetleri ve eczacılık, bilgi teknolojileri, kimyasal ürünler ve üretimi, petrol ve gaz, otomobil sanayi ve yan parça üretimi, elektronik, enerji, tekstil, ulaştırma-lojistik, ticaret ve turizm sektörlerine odaklanması  öngörülmektedir.

Forum kapsamında, ayrıca iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Foruma katılması beklenen firmaların listesi ve faaliyet alanlarına dair bilgiler katılım teyidi veren firmalarımıza bilahare bildirilecektir.

Programa katılmak isteyen firma temsilcilerinin konaklama, uçak, transferler, yemek vb. organizasyon giderlerini karşılamak üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nce görevlendirilen ETS Ersoy Turistik Servisleri A.Ş.'nin Garanti Bankası Kadıköy Ticari Şubesi TR 54 0006 2001 6730 0006 2999 73 numaralı Türk Lirası hesabına, 10.000,- Türk Lirası ön avans bedeli ödemeleri gerekmektedir. Katılım bedelinin kesinleşmesini takiben, bakiye tutar ziyaret öncesinde katılımcılardan talep edilecektir.

Ödeme yapılırken açıklama kısmına "3-5 Ekim 2019 Özbekistan Heyeti katılım ücreti" açıklaması yazılması gerekmektedir. 5 Ekim 2019 tarihinde düzenlenecek İş Forumu'na yerinden katılım ücreti 500 Türk Lirası olup, meblağın yukarıda belirtilen banka hesabına yatırılması gerekmektedir. Ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin ozbekistan.tobb.org.tr  adresinde yer alan başvuru formunu doldurmaları ve yüksek çözünürlüklü "jpeg" formatında bir fotoğraf ve pasaportun renkli kısım ile ödeme yaptıklarına dair dekontu Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  adresine en geç 30 Eylül 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar iletmeleri gerekmektedir.

Kişi başı organizasyon giderleri, katılımcı sayısına göre tespit edilmektedir. Bu itibarla, katılım teyidini bildirip, avans ödemesini yapmış olan firmalarımızın ziyarete katılmaktan vazgeçmeleri halinde, yapılan ödemenin iadesinin yapılabilmesi için, en geç 2 Ekim 2019 Çarşamba günü saat 14.00'e kadar kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne yazılı olarak bildirimde bulunmaları gerekmektedir.

EK'i görmek için tıklayınız.