İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin 11.10.2019 tarih ve 34221550-720-10122 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Havana Büyükelçiliğimizden alınan bir yazıya atfen, 3. Küba Enerji, Petrol ve Gaz Konferansı'nın, Küba Devlet Petrol Şirketinin (Union Cuba-Petroleo, CUPET) organizasyon şirketi Global Event Partners (İngiltere) ve internet sayfasında Doğu Akdeniz'de arama faaliyetlerinde bulunduğu belirtilen Al Fardouss (Lübnan) şirketi ile ortaklaşa olarak 27 Kasım 2019 tarihinde Havana'da başlayacağı ve 3 gün süreceği bildirilmektedir.

Bahse konu yazıda, Konferans kapsamında Küba'da hidrokarbon arama ve üretimi konularının yanı sıra tedarikçi ve yatırımcılar için mevcut olanak ve önceliklerin ele alınacağı, ayrıca Küba'nın Meksika Körfezi'ndeki münhasır ekonomik bölgesinde yer alan ve ihaleye çıkarılacak 24 blok ile ilgili özel oturumların gerçekleştirileceği ve Helms-Burton Yasası'nın Küba'da yatırım sürecine etkilerinin tartışılacağı belirtilmektedir.

Söz konusu konferansa ilişkin davet mektubu ve detaylı bilgilere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği web sayfası (www.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkânları/Yurt Dışı Etkinlikler" bölümünden ulaşılabilmektedir.