İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) bağlı, Ankara merkezli İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar ve Eğitim Merkezi (SESRIC), Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Ensar Vakfı'nın ortaklığıyla OIC Intern Uluslararası Staj Programı yürütülmektedir. Söz konusu program kapsamında İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerden gelerek ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere sanayi kuruluşlarımızda ve ilgili diğer kurumlarda staj yapmalarına imkân sağlanmaktadır.

SESRIC, Türkiye'de öğrenim gören ve İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerin vatandaşı olan öğrencilerin Türkiye'deki işletmelerde ve kurumlarda, yine aynı şekilde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilerin İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerde staj imkânlarını artırmak amacıyla bir dizi bilgilendirme toplantısı düzenlemektedir. 89 ülkeden 300 uluslararası öğrenci Ekim 2018 itibarıyla programın ilk evresinde stajlarını tamamlamış olup Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sn. Mustafa VARANK'ın teşrifleriyle yapılan etkinlikte öğrencilere sertifikalan takdim edilmiştir.

12-13 Aralık 2018 tarihlerinde Bursa, Eskişehir ve Bilecik illerimizde Ticaret ve Sanayi Odalarımızın ev sahipliğinde staj programının ilk evresi ile ilgili bilgilendirme toplantıları yapılmıştır. OIC Intern Uluslararası Staj Programı 2019 Yılı Bahar Dönemi için 11-24 Mart 2019 tarihleri arasında stajyer başvurulan alınmış olup, Mayıs-Ağustos 2019 tarihlerinde, belirlenen kurumlarda stajların başlaması planlanmaktadır. Stajyer yönlendirme süreci temelde şu şekildedir:

• OIC Intern Programı kapsamında kurum ile yıl boyunca ne kadar stajyer alınacağını ve sorumlulukları belirten bir işbirliği sözleşmesi imzalanmaktadır.
• İşbirliği sözleşmesi imzalanmasının ardından ilgili kurum 'Kurum Stajyer Talep Formunu doldurarak stajyer kriterlerini (staj türü, bölüm, not ortalaması, cinsiyet, dil bilgisi vb.) bildirmektedir.
• Son süreçte, şartlan sağlayan öğrenciler ile resmi staj süreci başlamaktadır.

Yasal süreçler, öğrenci kriterleri, stajyer takip süreci gibi hususların detaylı bir şekilde anlatılacağı İslam İşbirliği Teşkilatı Uluslararası Staj Programı (OIC Intern) Tanıtım Toplantısı 9 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 11:00'de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda (Ana Bina) Çok Amaçlı Salonda gerçekleştirilecektir.