Kurulumuz organizasyonu ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğinde 13- 16 Nisan 2019 tarihleri arasında, Filistin’e bir İş Konseyi Heyeti Programı düzenlenecek olup Filistin’in en önemli ticaret merkezleri olan Kudüs, Ramallah, Nazareth ve Nablus şehirlerinde Filistinli iş insanları ile ikili iş görüşmeleri ve saha ziyaretleri düzenlenecektir. Bahsekonu ziyaret vesilesiyle DEİK’in Filistin’deki muhatap kuruluşu olan Filistin İş İnsanları Dernekleri Federasyonu ile Ramallah’ta Türkiye-Filistin İş ve Yatırım Forumu gerçekleştirilecektir. Ziyaret kapsamında Filistin’de yatırımı bulunan Türk firmalarına ziyaret düzenlenmesi öngörülmektedir.

Türkiye’den yıllık 500 milyon dolar ithalatı olduğu tahmin edilen Filistin’de gıda başta olmak üzere tarım, tekstil, hazır giyim, plastik ve mutfak eşyaları alanlarında firmalarımız açısından ticaret ve yatırım imkanları mevcuttur. Filistin gıda sektöründeki yatırımlara bağlı olarak ambalaj, soğuk depolama ve lojistik sektörlerinde de yatırım ihtiyacı vardır. Başta yenilenebilir enerji olmak üzere enerji, demir-çelik üretimi ve geri dönüşüm sektörlerinde de yatırım ihtiyacı bulunmaktadır.

Nüfus artışına bağlı olarak büyük tüketim hacmine sahip Filistin’de yatırım yapacak firmalarımızın İsrail pazarına erişme imkanları vardır. Filistin’in AB ve ABD ile olan Serbest Ticaret Anlaşmalarını da kullanarak AB ve ABD’ye kotasız ve gümrüksüz ihracat yapmaları mümkündür.

Bu çerçevede, söz konusu ziyarete katılmak isteyen firma temsilcilerinin https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/878/12490 adresinden kayıt yaptırmaları ve en geç 20 Mart 2019 Çarşamba günü mesai bitimine kadar 6.500 TL katılım ücretini ödemeleri rica edilir.

Katılım ücretine İstanbul-Tel Aviv gidiş dönüş uçak biletleri, konaklama, Filistin’de ulaşım, rehberlik-tercümanlık hizmetleri ve yemek masrafları dahildir.