Bursa Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde, İnegöl İşletme Fakültesi tarafından yürütülen Muhasebe ve Denetim ile Uluslararası Ticaret alanlarında 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar Döneminde Tezsiz Yüksek Lisans programlarına öğrenci alınacaktır.

Üniversite-sanayi işbirliği açısından yüksek lisans programlarının başlatılması işletmeler açısından önem arz etmektedir. Yüksek lisans programları, şirket yöneticileri ve işletmelerde beyaz yaka olarak çalışan personellere Muhasebe ve Denetim ile Uluslararası Ticaret olmak üzere iki alanda lisans üstü öğrenim görerek uzmanlaşma fırsatı sunmaktadır.

Yüksek lisans program başvuruları 10-15 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. 4 yıllık fakülte mezunlarının başvurabileceği programlara katılanlar başarılı olmaları halinde 1,5 yılda mezun olabilecekler.

Başvuru ve kayıt işlemlerinin doğru ve hızlı bir şekilde yapılabilmesi için başvuru koşullarının dikkatli okunması ve eksiksiz yapılması gerekmekte olup, başvuru süreci ve koşulları ile ilgili detaylı bilgiye https://uludag.edu.tr/dosyalar/oidb/duyuru_resim/sosyal_bil_ens_kontenajanlar.pdf adresinden erişilmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin 27.12.2019 tarih ve 34221550-120.03.02-12855 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, İstanbul Ticaret Odası’ndan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine intikal ettirilmiş olan 19.12.2019 tarihli ve 145116 sayılı yazıda; Almanya’nın Hannover şehrinde 20-24 Nisan 2020 tarihlerinde düzenlenecek olan “Hannover Fuarı 2020” için Odalarınca milli katılım organizasyonu düzenleneceği belirtilmiştir.

Söz konusu fuara ilişkin detaylı bilgi ve Ön başvuru Formu EK’te yer almaktadır.

EK’i görmek için tıklayınız.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 31.12.2019 tarih ve 34221550-100-12949 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, “Düzenlenmiş Alanda Karşılıklı Tanıma Yönetmeliği” kapsamında oluşturulan Ulusal Ürün İrtibat Noktası görevinin Ticaret Bakanlığı Ürün Güvenliği ve Denetim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olduğu ve görev kapsamında belirli bir ürün veya ürün grubuna uygulanan ulusal teknik kurallar vb. hususlarda AB üyesi ülkeler ile Türkiye arasında karşılıklı bilgi talepleri veya paylaşımları yapıldığı belirtilmektedir.

Yazıda devamla, Ürün İrtibat Noktası bildirimleri kapsamında “Litvanya’da İnşaat İşlerine Nasıl Başlanır?” konulu bir bilgilendirici e-postanın Bakanlığa ulaştığı bildirilmektedir. Konuya ilişkin detaylı bilgilere nasıl ulaşılabileceği ve Litvanya’da inşaat işlerine nasıl başlanacağına yönelik bir iş akışı şeması ekte iletilmektedir.

EK'i görmek için tıklayınız.

İnegöl Belediyesi'nden gelen yazıda, 31 Aralık Yılbaşı nedeniyle vatandaşların yılbaşını huzur ve güven ortamında geçirebilmeleri için İlçemiz genelinde faaliyet göstermekte olan kahvehane, internet salonu, içkili lokantaların 2020 Yılının Ocak ayının 1. günü gece saat 02:00'ye kadar açık kalmasına Belediye Encümeni tarafından karar verilmiştir.