İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 16.10.2019 tarih ve 34221550-720-10352 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye-Gürcistan Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 5. Dönem Toplantısının, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy eşbaşkanlığında 18-19 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara'da düzenleneceği belirtilerek, Türkiye-Gürcistan ilişkilerine dair Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin görüşleri ile varsa karşılaşılan sorunlar ile çözüm önerilerini içeren bir bilgi notu talep edilmektedir.

Türkiye-Gürcistan ilişkilerine dair görüşlerin derlenerek 26 Ekim 2019 tarihi mesai bitimine kadar Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletilmesini rica ederim.

İlgi: Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 16.10.2019 tarih ve 34221550-720-10351 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye-Bangladeş Karma Ekonomik Komisyon (KEK) 5. Dönem Toplantısının, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy eşbaşkanlığında 19-20 Kasım 2019 tarihlerinde Ankara'da düzenleneceği belirtilerek, Türkiye-Bangladeş ilişkilerine dair Odamızın görüşleri ile varsa karşılaşılan sorunlar ile çözüm önerilerini içeren bir bilgi notu talep edilmektedir.

Türkiye-Bangladeş ilişkilerine dair görüşlerin derlenerek 25 Ekim 2019 tarihi mesai bitimine kadar Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine iletilmesi rica olunur.

İsrail Müteahhitler Birliği’nin önemli firma temsilcilerinden oluşan heyetinin Türkiye’ye gerçekleştireceği ziyaret vesilesi ile 20 Kasım 2019 Çarşamba günü İstanbul’da DEİK/Türkiye-İsrail İş Konseyi ve Türkiye İnşaat Malzemeleri Sanayicileri Derneği (İMSAD) iş birliği ile İnşaat Sektöründe Türkiye – İsrail İşbirliği Fırsatları Toplantısı gerçekleştirilecektir.

İsrail’de yakın gelecekte başta Tel Aviv hafif raylı taşıma sistemi, Ramat David hava üssü yakınlarında ikinci bir uluslararası havalimanı, Leviathan bölgesi doğalgazının Avrupa’ya taşınmasına yönelik farklı güzergâhlar için değerlendirilmekte olan boru hattı, Hayfa ve Nasıra şehirlerini bağlayacak hafif raylı taşıma sistemi, kapasiteleri 40-500 MW arasında değişecek termik, güneş enerjili ve rüzgâr enerjili elektrik santralleri ile Tel Aviv-Kudüs arasında yeni otoyol inşaatları olmak üzere önemli projelerin gerçekleştirilmesinin planlandığı, söz konusu projelerin müteahhitlik firmalarımız için fırsatlar yaratabileceği; ayrıca anılan ülkenin inşaat malzemeleri pazarının büyük ölçüde ithalata dayalı olduğundan ihracatçılarımız için de önemli potansiyel arz etmektedir.

Bu çerçevede, İsrail Müteahhitler Birliği tarafından planlanan heyet ziyaretinin gerek müteahhitlik hizmetleri gerek inşaat malzemeleri sektörlerimiz itibariyle değerlendirilmesinde fayda görülmektedir. Ekte taslak programı paylaşılan ve ikili firma görüşmelerinin de gerçekleşeceği söz konusu toplantıya katılmak isteyen firma temsilcilerinin, aşağıda yer alan kayıt formunu 8 Kasım 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar doldurması rica olunur.

Kayıt formu: https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/1066/13701

Türkiye-Kuveyt İş Konseyi tarafından Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında 12 Kasım 2019’da Kuveyt’te gerçekleştirilmesi öngörülen ‘Türkiye-Kuveyt İş Forumu’ Bakanlık takviminde meydana gelen değişikler nedeni ile ertelenmiştir. Bu vesile göstermiş olduğunuz nazik alakadan dolayı teşekkür ederim.

Not: Ödeme yapan katılımcılara iade yapılacaktır.

İade Formatını görmek için tıklayınız.