İki ülke arasında ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve derinleştirilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye-Rusya İş Konseyi, ilişkileri çeşitlendirmek ve canlı tutmak, Rusya’da iş yapmak isteyen Türk firmalarına ilk kaynaktan bilgi sağlamak amacıyla Rusya Federasyonu’nun (RF) çeşitli bölgelerine heyet ziyaretleri organize etmeye devam etmektedir. Bu çerçevede, İş Konseyimiz organizasyonunda 21-24 Mayıs 2019 tarihleri arasında Tula Bölgesi’ne özel sektör heyeti ziyaretinin düzenlenmesi planlanmaktadır.

Moskova’ya 180 km mesafede konumlanması sebebiyle stratejik, lojistik ve ulaşımı kolay konuma sahip olan Tula Bölgesi, 1.5 milyon nüfusu ve eğitimli iş gücüyle ülke ekonomisinin önemli lokomotiflerinden, uluslararası ve yerli birçok sanayi üretim tesisinin faaliyet gösterdiği merkezlerden biri olup, özellikle sanayi üretimiyle ön plana çıkmaktadır. 200’den fazla yabancı yatırımcı firmanın faaliyet gösterdiği Tula’da 5000’den fazla üretim tesisi bulunmaktadır. Makine, kimya, gıda, metalurji ve maden, enerji ve toptan ve perakende ticaret sektörleri faaliyetlerinin yoğun olarak gerçekleştirildiği Tula Bölgesi’nde 5 sanayi parkı ve 1 kalkınmada öncelikli bölge konumlanmış olup, yabancı yatırımcılar için ciddi ayrıcalıklar ve teşvik programları yürütülmektedir.

Taslak programı ekte sunulan ziyaret çerçevesinde, DEİK ve Tula Bölgesi Yatırım Ajansı iş birliğinde bölgenin önde gelen kurum/kuruluş temsilcileri ve iş dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla İş Forumu ve ikili iş görüşmeleri, tesis ziyaretlerinin gerçekleştirilmesi öngörülmektedir. Ayrıntılı program, kayıt yaptıran heyet üyelerine bilahare iletilecektir.

Bu bağlamda, anılan ziyarete katılmayı arzu eden öncelikle turizm otelcilik, inşaat müteahhitlik, tarım, seracılık, gıda üretimi, perakende ve toptan satış alanlarında faaliyet gösteren firma temsilcilerinin 7 Mayıs 2019, Salı günü saat 12:00’ye kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/922/12852 adresli internet bağlantısındaki katılım formunu eksiksiz olarak doldurmaları, ayrıca katılım durumlarına göre Paket Program veya Yerinden Katılım bedelini kayıt sayfasında belirtilen hesaba yatırmaları gerekmektedir.