İlgi: İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'nin 01/07/2019 tarihli ve 407-10835 sayılı yazısı,

Elektrik ve Elektronik ihracatçılar Birliğince Elektrik, Elektronik ve Bilişim sektörlerinde yüksek katma değerli üretim yapılabilmesi, ihracatın sürdürülebilir kılınması ve Üniversite - Sanayi İşbirliği kültürünün yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen TET Ar-Ge Proje Pazarı'nın 7.si 14 - 15 Kasım 2018 tarihinde Smart Expo etkinliği ile eşzamanlı olarak İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

"Proje Baharı" olarak da adlandırdığımız 7. TET Ar-Ge Proje Pazarında ön elemeyi geçen projeler danışmanlık desteklerinden faydalanarak, yatırımcılar, üniversiteler, teknoparklar, iş adamları ve sanayiciler gibi girişimcilik ekosisteminin farklı  paydaşları ile bir araya gelme imkanı yakaladılar. Danışma Kurulunda, alanının önde gelen akademisyen ve iş adamlarının yer aldığı söz konusu etkinliğe yapılan başvurular arasından 83 proje etkinlikte sergilenmeye hak kazanmış ve derece alan 15 projeye toplamda 187.500 TL ödül verilmiştir.

Yatırımcılarla birebir görüşme fırsatı elde eden katılımcıların nakdi ödüllerin yanı sıra, etkinliğimiz için işbirliği yapılan kuluçka merkezlerinden kuluçka özel ödülleri almaları sağlanmıştır. İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri tarafından, 30-31 Ekim 2019 tarihinde "8. TET Ar-Ge Proje Pazarı" etkinliğinin İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenmesi planlanmaktadır.

Bahse konu etkinlikte Akıllı Şehirler teması altında,
- Akıllı Binalar ve Çevre
- Akıllı Enerji
- Akıllı Sağlık ve Medikal
- Akıllı Ulaşım ve Ulaşım Araçları
- Diğer Akıllı Uygulamalar olmak üzere 5 kategoride proje başvuruları alınacaktır.

TET Ar-Ge Proje Pazarı'na başvuran projelerden ön değerlendirmeyi geçecek tüm projelere ücretsiz stantlarda sergi imkânı  verilecektir. Ayrıca etkinlik paydaşları arasında yer alan İTÜ, Koç, Sabancı, Özyeğin, Çanakkale, gibi üniversitelerin kuluçka merkezleri ve Zemin İstanbul tarafından uygun görülen projeler kuluçka programına kabul edileceklerdir. Dereceye giren tüm projelere ise toplamda 187.500 TL ödül dağıtılacaktır. Proje son başvuru tarihi 31.07.2019 saat 17:00 olup proje başvuruları  www.tetprojepazari.org adresinden yapılabilmektedir.