İnegöl Köftesi, tüm Türkiye'de zevkle yenen bir köfte türüdür. Bulgaristan'ın Filibe eyaletinin Pazarcık ilçesinden Bursa'nın İnegöl ilçesine göç eden Köfteciler ailesine mensup Mustafa oğlu İbrahim Besler İnegöl Köftesi adıyla tanınan köfteyi Uludağ eteklerinde yetişen hayvanların etlerinden yapmaya başlamıştır.

İnegöl köftesinde %20 kuzu eti, %80 büyükbaş hayvanların kaburga eti kullanılır. Et 18 saat dinlendirildikten sonra pişirilir. Resmi gazetede yayımlanan İnegöl köftesi tarifine gore köfte yaparken, kıymaya kırmızı biber, karabiber, kimyon, yenibahar, sarımsak, süt, soğan, galeta unu konulur. Köftelerin en çok 2 cm kalınlığında, aynı şekil ve büyüklükte olmasına dikkat edilir. Yanında piyaz ile servis edilir.

Bursa'dan İnegöl'e gelirken yolun her iki yanında ve şehir içinde köfteciler bulunur.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası 4 Mart 2006'da Türk Patent Enstitüsü'nden İnegöl Köftesi Coğrafi işaret tescili almıştır.

e-Posta Haber Grubu




Site içi arama

Etkinlik Takvimi

Aralık 2017
P S Ç P C C P
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31