31 Ekim - 3 Kasım 2013 tarihlerinde Antalya'da, her yıl gelişen ve büyüyen yumurta sektörünün güncel sorunlarını tartışmak, ortak çözümler üretmek, yeni gelişmeleri paylaşmak ve "Dünya Yumurta Günü"nü kutlamak üzere "Yumurta Zirvesi" düzenlenecektir.

Yumurta Zirvesi hakkında detaylı bilgi için www.yumurtazirvesi2013.org

Köln / Almanya'da 26 - 29 Ocak 2014 tarihleri arasında düzenlenecek olan ISM 2014 Uluslararası Bisküvi, Çikolata ve Şekerleme Fuarı'nın Türkiye milli katılım organizasyonu İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliğince gerçekleştirilecektir.

Kakao, çikolata ve çikolata mamulleri, bisküvi, atıştırmalık ürünler, şekerli mamuller, kuruyemiş ve dondurma gibi geniş bir yelpazede ürünlerin sergilendiği, 2014 yılında 44. kez düzenlenecek olan ISM 2014 Fuarı, konusunda Dünya'nın en büyük fuarlarından biridir. 2013 yılında yaklaşık 110.000 m2'lik alanda, 1.402 katılımcıya ve 35.000 profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. İİB Genel Sekreterliği ise ISM 2013'te, yaklaşık 1.350 m2'lik alanda, 42 firma ile milli katılım organizasyonu düzenlemiştir.

Bahse konu fuara başvuruda bulunmak isteyen üyelerimizin, http://www.iib.org.tr/tr/fuarlar-ism-2014.html bağlantı adresinde yer alan Online Başvuru Formu'nu ve Fuar Katılım Sözleşmesi'ni, firma kaşesi ve yetkili imzasıyla beraber doldurarak, 16 Ağustos 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar İİB Genel Sekreterliği'nin 0 212 454 05 01-02-84 numaralı faksına veya Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine göndermeleri gerekmektedir.

10-14 Şubat 2014 tarihleri arasında, Moskova / Rusya Federasyonu'nda düzenlenecek olan Prodexpo 2014 Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı'nın Türkiye milli katılım organizasyonu İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliğince gerçekleştirilecektir.

Prodexpo Fuarı bu sene 21. kez düzenlenecek olup söz konusu fuarda süt ve süt ürünleri, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, kahve, soslar ve baharatlar, bisküvi, çikolata ve şekerli mamüller, et ve et mamülleri ile şarküteri ürünleri, kümes hayvanları mamülleri, hububat-bakliyat mamülleri, unlu mamüller ve pastacılık ürünleri, su ürünleri, katı ve sıvı yağlar, kuruyemiş, incir, kayısı ve gıda ambalaj ürünleri sergilenecektir.

2013 yılında, 47.285 m2'lik net sergi alanında, 64 farklı ülkeden 2.309 katılımcının yer aldığı söz konusu fuarı, 53.833 kişi ziyaret etmiştir. Prodexpo, Rusya ve Doğu Avrupa'nın en büyük fuar organizasyonu olmakla beraber, Moskova Hükümeti ile Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde, Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilmektedir.

Bahse konu fuara başvuruda bulunmak isteyen üyelerimizin, en geç 16 Ağustos 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar http://www.iib.org.tr/tr/fuarlar-prodexpo-2014.html bağlantı adresi üzerinden başvurularını yapmaları gerekmektedir.

12-14 Mart 2014 tarihleri arasında, Guadalajara / Meksika'da düzenlenecek olan "Expo Antad 2014 Fuarı” Türkiye milli katılım organizasyonunun İstanbul İhracatçı Birlikleri (İİB) Genel Sekreterliğince gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

2013 yılında, 50.000 m2'lik sergi alanında, gıda sektörü ağırlıklı olmak üzere hemen hemen her sektörde faaliyet gösteren 2.900 katılımcının yer aldığı Antad Fuarı'nı 35.000 kişi ziyaret etmiştir. Walmart, Soriana, Chedraui, Ley, S*Mart, Comercial Mexicana ve Grupo Idea gibi perakende zincirlerinin direkt katılımcı olarak yer aldığı söz konusu fuar genel itibariyle Amerika kıtasına hitap etmektedir. Bu anlamda Antad, Amerika kıtasını hedef pazar olarak belirleyen veya mevcut pazar potansiyelini geliştirmek isteyen ihracatçılar için bir fırsat niteliği taşımaktadır. Ayrıca Antad, Meksika'nın Ekonomi Bakanlığı tarafından belirlenen hedef ülkeler listesinde yer alması cihetiyle, fuar katılım bedeli üzerinden %70 devlet desteği kapsamındadır.

Bahsi geçen fuara katılımcı olarak başvuruda bulunmak isteyen üyelerimizin http://www.iib.org.tr/tr/fuarlar-expo-antad-2014.html adresinde yer alan online başvuru formunu, firma kaşesi ve yetkili imzasıyla beraber doldurarak, 12 Temmuz 2013 Cuma günü mesai bitimine kadar İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin 0 212 454 05 84 numaralı faksına veya Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine göndermeleri gerekmektedir.