İlgi: TOBB'nin 27/10/2014 tarih ve 20162 sayılı yazısı

İstanbul Ticaret Odası'ndan (İTO) alınan ilgide kayıtlı yazıda, Fransa'nın başkenti Paris'te 20-25 Nisan 2015 tarihlerinde düzenlenecek olan INTERMAT 2015 Fuarı Türkiye Milli katılım organizasyonunun İTO tarafından gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (IMDER) tarafından sektörün en önemli fuarlarından biri olarak değerlendirilen INTERMAT Fuarının, 1988 yılından beri her üç yılda bir düzenlendiği ve inşaat ve iş makineleri fuarlarından biri olduğu, 375.000 m2'lik sergileme alanında yaklaşık 40 ülkenin katılımıyla gerçekleştirildiği ve toplam 200.000 ziyaretçiyi ağırladığı belirtilmektedir.

Bu kapsamda, INTERMAT 2015 Fuarı'na İTO organizasyonu ile katılım bedelinin 600 €/molduğu ve bu katılım bedeline, stant inşaatı, nakliye, gümrük, fuar resmi kataloğu ile internet sitesinde katılımcı firma bilgilerinin yer alması ve ikram hizmetlerinin dahil olduğu ifade edilmekte olup, yazıda ayrıca toplam katılım bedelinin ve bir firmadan iki temsilcinin ekonomi sınıfı uçak biletinin %50'sinin teşvik kapsamında olduğu, fuar sonrası teşvik işlemlerinin İTO tarafından takip edileceği bildirilmektedir.

Söz konusu fuara ilişkin katılım şartları ve detaylı bilgiye http://www.ito.org.tr/ITOFUAR/2015/2015_INTERMAT.pdf adresinden ulaşılabilmektedir.

İlgi: TOBB'nin 19.09.2014 tarih ve 17877 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda, Uluslararası Sanayi ve İşbirliği Fuarı'nın, 28 Ekim-1 Kasım 2014 tarihleri arasında, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te gerçekleştirileceği bildirilmektedir.

Söz konusu Tarım Fuarı'na katılmak isteyen üyelerimizin Özbekistan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçiliği ile irtibata geçmesi gerekmekte olup, katılım formu Birliğimiz ana web sayfasında (www.tobb.org.tr) yer alan "Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları-Ülke Duyuruları-Özbekistan" bölümünde yer almaktadır.

İrtibat:
Azizbek SALAHİDDİNOV - Ekonomi ve Ticaret Müsteşarı
Özbekistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği
Tel: 0 312 441 57 26-441 38 71
Faks: 0 312 442 70 58

9-13 Şubat 2015 tarihleri arasında, Moskova / Rusya Federasyonu'nda düzenlenecek 'Prodexpo Uluslararası Gıda, İçecek ve Gıda Hammaddeleri Fuarı"nın Türkiye katılım organizasyonu İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince gerçekleştirilecektir.

Prodexpo Fuarı bu sene 22. kez düzenlenecek olup söz konusu fuarda süt ve süt ürünleri, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay, kahve, soslar ve baharatlar, bisküvi, çikolata ve şekerli mamulleri et ve et mamulleri ile şarküteri ürünleri, kümes hayvanları mamulleri, hububat-bakliyat mamulleri, unlu mamuller ve pastacılık ürünleri, su ürünleri, katı ve sıvı yağlar, kuruyemiş, incir, kayısı ve gıda ambalaj ürünleri sergilenecektir.

2013 yılında, 48.733 m2'lik net sergi alanında, 64 farklı ülkeden 2.288 katılımcının yer aldığı söz konusu fuarı, 52.717 kişi ziyaret etmiştir. Prodexpo, Rusya ve Doğu Avrupa'nın en büyük fuar organizasyonu olmakla beraber, Moskova Hükümeti Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odası himayesinde, Rusya Federasyonu Tarım Bakanlığı desteği ile gerçekleştirilmektedir.

Bahse konu fuara başvuruda bulunmak isteyen üyelerimizin, ekte yer alan Başvuru Formu'nu ve Fuar Katılım Sözleşmesi'ni, firma kaşesi ve yetkili imzasıyla beraber doldurarak 12 Eylül 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğinin 0 212 454 05 01-02 numaralı faksına veya Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

Ayrıntılı bilgi için:
Fuarlar, Tanıtım ve Diş ilişkiler Şubesi
Ayşe Ekinci - Özem Hancı
Tel: 0212 454 06 89 - 454 07 47
Faks: 0212 454 05 01-02

EKLER:
1- Başvuru Formu
2- Fuar Katılım Sözleşmesi
3- Sirküler

Chigo/Amerika Birleşik Devletleri'nde 19-21 Mayıs 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan Sweets & Snacks Expo Uluslararası Bisküvi, Çikolata ve Şekerleme Fuarı'nın Türkiye milli katılım organizasyonunun İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliğince gerçekleştirilmesi planlanmıştır.

Sweets & Snacks Expo, geçtiğimiz yıl 23 ülkeden 650 katılımcıya ve 90 ülkeden 16.000 ziyaretçiye ev sahipliği yapmıştır. Şekerleme ve atıştırmalık ürün sektöründe 150 milyar dolarlık payın temsil edildiği söz konusu fuarın, gerek A.B.D. pazarında gerekse A.B.D. ile serbest ticaret anlaşması bulunan Kanada ve Meksika   pazarlarında yer alabilmek adına firmalarımıza önemli fırsatlar sunacağı düşünülmektedir.

Diğer taraftan, 2009/5 sayılı Yurt Dışında Gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesine İlişkin Tebliğ Kapsamında, Sweets & Snacks Expo Katılımcılarına fuar katılım bedeli üzerinden %70 oranında devlet desteği verilmektedir.

Bahse konu fuarda katılımcı olarak yer almak isteyen üyelerimizin ekte yer alan Ön Başvuru Formu'nu, firma kaşesi ve yetkili imzasıyla beraber doldurarak Genel Sekreterliğinin aşağıda verilen faksına veya e-posta adresine göndermeleri gerekmektedir.

EK: Ön Başvuru Formu