Bursa Ticaret ve Sanayi Odası, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği ve TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi ile Bebe Çocuk Konfeksiyon Sektörü Sanayici ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) işbirliği ile hazırlanan ''Bursa 6. Bebe ve Çocuk Hazır Giyim ve Çocuk İhiyaçları Fuarı'' TÜYAP Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından 30 Haziran - 3 Temmuz 2011 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecektir.

CAKARTA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERİ FUARI
02 - 04 Haziran 2011

Ülkemiz ihraç ürünlerinin ve potansiyelinin http://www.iib.org.tr/iib_portal/dokuman/ENDONEZYA2011.pdf">Endonezya`datanıtılmasına yönelik olarak 02 – 04 Haziran 2011 tarihleri arasında Jakarta Convention Center`da İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından 2. Türk İhraç Ürünleri Fuarı organize edilecektir.

"250 Milyon Nüfusu İle Güneydoğu Asya`nın en büyük ekonomisi olan Endonezya piyasasında yer alma fırsatı"

Katılımcı Firmaları Bekleyen Avantajlar

Ulusal Katılım Organizasyonu Kapsamında Verilen Hizmetler

• Endonezya ve Güneydoğu Asya pazarında yer almak

• mevcut pazar payını artırmak,

• Ürünlerini uluslararası alıcılara etkin bir şekilde tanıtmak,

• Güçlü dağıtım ağlarının temsilcileri ile tanışmak ve sağlıklı bağlantılar kurmak,

• Etkili satış stratejileri belirleyebilmek adına pazarı yerinde görme fırsatı,

• Önemli firmaların yöneticileri ve satın almacıları ile doğrudan temasa geçmek.

• Stand alanı kiralanması

• Stand inşaat ve konstrüksiyonu

• Ürünlerin nakliye, Gümrükleme ve Sigortası

• Stand temizlik ve güvenlik hizmetleri

• Reklam, tanıtım hizmetleri, dergi ve billboard ilanları

• Kataloğa giriş ve İstanbul`da hazırlanan katılımcı broşüründe yer alma.

DEVLET DESTEĞİ

Firmalarımızın Genel Sekreterliğimiz patronajında düzenlenen fuarlara katılımları, Dış Ticaret Müsteşarlığımızın 2009/5 sayılı Tebliği kapsamında desteklenmektedir. Endonezya Türk İhraç Ürünleri 2011 Fuarı katılımcı firmalarımıza, Endonezya 2011 yılı hedef ülke listesinde yer aldığından, % 70 oranında Devlet desteği uygulanacaktır. İlgili tebliğ hükümleri çerçevesinde, fuar katılımcısı firma, katılım toplam bedelinin tamamını Birliğimize ödeyecek ve Devlet Destek evraklarını Birliğimize teslim edecek olup fuar katılımına ilişkin Devlet Desteği karşılığı tutar fuar sonrasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından doğrudan firmanın banka hesabına yatırılacaktır. Fuara Katılmak isteyen firmalarımızın ön başvuru formlarını doldurarak Birliğimize müracaat etmeleri gerekmektedir. Sektörün içinden çıkan ve her koşulda sektöre destek olmak için gayret sarf eden Birliğimiz, ihracatçı firmalarımızın fuar ödeme süreçlerinde karşılaşacakları finansman yükünü hafifletme gayesi ile aşağıda detaylandırılan ödeme planını uygulayacaktır.

ÖDEME PLANI

• öDEMEYİ KREDİ KARTI İLE TAKSİTLİ OLARAK YAPMAK MÜMKÜNDÜR.

• Toplam katılım bedelinin ilk % 50 lik bölü mü fuar başvurusu esnasında ödenecektir ve bu aşamada fuar katılım sözleşmesi alınacaktır.

• Bakiye % 50 lik kısım ise fuar bitiş tarihinden itibaren en geç 2 ay içerisinde ödenecektir. Fuarın devlet desteğinin alınmasına ilişkin işlemler bu 2 ay içinde bitirilecek, firmalarımızın ödemelerini takiben Merkez Bankası`na başvuru yapılacak ve Merkez Bankası ödemeyi doğrudan firmaların banka hesabına yapacaktır.

Cakarta / Endonezya Türk İhraç Ürünleri 2011 Duyuruları:

• 26.04.2010 - Son başvuru tarihi 21.05.2010 tarihine kadar uzatılmıştır.

Alpaslan ARDUÇ

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği

Teşvik Şube Müdürü

Tel: +90 212 454 05 58

Fax:+90 212 454 05 01-02

E-Mail: mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Bilindiği üzere Uluslararası yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri fuarı (YAPI FUARI İstanbul 2011) 27 Nisan – 01 Mayıs 2011 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecektir.

Odamızca 30 Nisan 2011 Cumartesi günü fuar alanına üyelerimize Ücretsiz olarak otobüs kaldırılacaktır. Kontenjan sınırlı olup, katılmak isteyen üyelerimizin 18 Nisan 2011 Pazartesi günü saat 17.00'a kadar aşağıda belirtilen Odamız personeline kayıt yaptırması gerekmektedir.

Kayıt için Başvuru;

Fatih FERİK

Tel: 0 224 714 82 60

Dahili:117

"

Ana teması 'Renovasyon ve Çevre Dostu Binalar' olan ve Gümülcine'de düzenlenen tek fuar olma niteliği taşıyan ve bu yıl  yirmibirincisi düzenlenecek olan Gümülcine Ticaret Fuarı'nın 26 - 29 Mayıs 2011 tarihleri arasında, onuncusu düzenlenecek olan Girit Ticaret Fuarı'nın ise Ekim ayı başlarında gerçekleştirilmesi düşünülmektedir.

Rodop ili Esnaf ve Zanaatkarlar Odası ile Sanayi ve Ticaret Odası'nın yönetimleri herhangi bir sektör ayrımına gitmeksizin ülkemizden daha çok fimayı Gümülcine Ticaret Fuarı'nda görmek istediklerini belirtmişlerdir. Gümülcine Başkonsolosluğumuz ise Yunanistan'daki ekonomik kriz nedeniyle fuar alanındaki standların bu yıl daha makul bir fiyata kiralanabileceği görüşündedir.