İlçemizdeki makine sektörünün uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla Ekonomi Bakanlığı destekli Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) Projesi başlatılacaktır. Ur-Ge projeleri aynı veya yakın sektörlerde yer alan firmaların bir araya gelerek işbirliği kuruluşları (Sanayi / Ticaret Odaları, OSB’ler, İhracatçı Birlikleri vb.) öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı destekli yürütülen en fazla 3 yıl süreli projelerdir.

Odamızca başlatılacak söz konusu projeye ilçemizde faaliyet gösteren Makine Üreticileri ile Makine üretimine girdi sağlayan metal sektörü, elektrik ve elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren Limited Şirket ve Anonim Şirket statüsündeki üretici firmaların katılımı hedeflenmektedir.

Katılımcı firmalarımızın Odamızca başlatılacak Ur-Ge projesi kapsamında yer alacakları; ihtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama (fuar katılımı, pazar araştırması, fuar ziyareti vb.) ve yurt dışından alım heyeti getirilmesi faaliyetlerine Ekonomi Bakanlığı tarafından %75 oranında destek sağlanacaktır.

Bu çerçevede, Odamızca başlatılacak olan “Makine Sektörünün İhracat Kabiliyetinin ve Rekabet Gücünün Arttırılması” Ur-Ge projesine katılacak firmaların belirlenmesi amacıyla, 25 Temmuz 2017 Salı günü 16.00 – 18.00 saatleri arasında Odamız Konferans Salonunda Ur-Ge projeleri ile ilgili detayların anlatılacağı bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Toplantıya ilgili üyelerimiz davetlidir.

Detaylı Bilgi İçin:
Faruk ÖNER - Uzman