Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçiler için mesleki yeterlilik kursu verilmesi hususunda Odamız ve Şehit Jandarma Komando Er Bahri Avcı Mesleki Eğitim Merkezi arasında protokol düzenlenmiştir. Ağır ve Tehlikeli İşler Yönetmeliği kapsamındaki işletmelerin çalışanlarına mesleki yeterlilik eğitimi aldırması yasal zorunluluktur. Söz konusu mesleki yeterlilik eğitimi kursları 32-40 saat olarak düzenlenmekte olup Odamız üyelerine makul fiyatlara sağlanmaktadır.

Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçilerin mesleki yeterliliklerini belgelendirmek için aşağıda belirtilen belgelerden birisine sahip olmaları gerekmektedir:

• 3308 sayılı Kanuna göre verilen diploma, bitirme belgesi, yetki belgesi, sertifika, bağımsız işyeri açma belgesi, kalfalık, ustalık ve usta öğrencilik belgelerinden birisi,
  • 25/8/1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanununun 48 inci maddesi ile 31/12/2008 tarihli ve 27097 (6. Mükerrer) sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan "Türkiye İş Kurumu İşgücü Uyum Hizmetleri Yönetmeliği'nin 4 üncü maddesinin (f) bendine göre faaliyet gösteren kurslardan aynı Yönetmeliğin 23 üncü maddesine göre alınan kurs bitirme belgesi,
  • 8/2/2007 tarihli ve 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun 2 inci maddesinin (g) ve (i) bentlerine göre faaliyet gösteren kurslardan alınan kurs bitirme belgesi, operatör belgesi ve sürücü belgesi,
  • 11/7/2002 tarihli ve 24812 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Patlayıcı Madde Ateşleyici Yeterlilik Belgesinin Verilmesi Esas ve Usullerinin Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik kapsamında alınan ateşleyici yeterlilik belgesi,
  • Yukarıda sayılanların dışında kuruluş kanunlarında veya ilgili kanunlarca yetkilendirilmiş kamu kurum ve kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları, eğitim amaçlı faaliyet gösteren vakıf ve dernekler ile işçi ve işveren kuruluşları veya işveren tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın onayı ile düzenlenen eğitim faaliyetleri sonucunda verilen belgeler,
  • Uluslararası kurum ve kuruluşlardan alınan ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından denkliği sağlanan belgeler.

Ayrıca, 4857 sayılı İş Kanunu'nun 105/d Maddesinde ağır ve tehlikeli işlerde mesleki eğitim almamış işçi çalıştıran işveren ve işveren vekiline idari para cezası uygulanacağı belirtilmektedir.

Eğitimler Hakkında Detaylı Bilgi için
Şehit Jandarma Komando Er Bahri Avcı Mesleki Eğitim Merkezi
Yiğitler Mh. Otosansit Sanayi İçi 21. Sk. No:2 Yıldırım/Bursa
Tel: 0224 342 70 26 - 27
Faks: 0224 342 70 29

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine özel, AKD Dil Okulları İnegöl Şubesi'nde büyük indirim başlamıştır. 980 TL olan kurs ücreti üyelerimize özel indirimle 400 TL + KDV olarak uygulanmaktadır. Söz konusu indirimden üyelerimizle beraber üyelerimizin aile bireyleri ve çalışanları da aynı koşullarda yararlanabilmektedir. Üyelerimize indirimin yanı sıra uygun taksit seçenekleri de sunulmaktadır. Dil öğrenimini daha ileri seviyelere çıkarmak isteyenlere ise yine üyelerimize özel 3 kur alana 1 kur ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Başta İngilizce olmak üzere diğer yabancı dil kursları da veren AKD Dil Okulları 6-11 kişilik sınıflarda kurs uygulamakta ve Avrupa dil standartlarına uygun sertifika vermektedir.

Ayrıntılı bilgi için:
AKD İnegöl Şubesi
Tel: 0224 711 0 600 - 0224 712 0 700
Web: www.amerikankultur.org.tr
Cuma Mh. Atatürk Bulvarı Halyanı Sk. No:2 İnegöl/BURSA

01 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe giren “Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli Ustalar Hakkında Yönetmelik” ile ilgili olarak, Odamız üyelerini bilgilendirmek amacıyla Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü işbirliği ile 09.04.2012 Pazartesi günü bilgilendirme semineri düzenlenecektir.

Siz değerli üyelerimizi düzenleyeceğimiz bu seminerde aramızda görmekten onur duyarız.

Seminer Programı:
Yer: İnegöl Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu
Tarih: 09.04.2012
Saat: 14:00

Bilgi için:
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası - Bilgi Hizmetleri ve Proje Müdürlüğü
Tel: 0 224 714 82 61 / 131-133 Faks: 0 224 714 98 59
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.  –  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ve Odamızın Nisan ayı içerisinde beraber düzenleyeceği "Kalite Şehrinde Kalite Günleri" adlı eğitim organizasyonunun tarihi ve konuları belirlenmiştir. Aşağıdaki eğitimlere katılmak isteyenlerin başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir. Son başvuru tarihi 23 Mart 2012'dir.

EĞİTİM YERİ: İNEGÖL TİCARET VE SANAYİ ODASI

SALON 37

-Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi (02 - 03 Nisan)

-Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi (04 - 05 Nisan)

-Kalite Yönetim Sistemi Dökümantasyon Eğitimi (06 Nisan)

SALON 38

-İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Temel Eğitimi (09 - 10 Nisan)

-İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi (11 - 12 Nisan)

-İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi Dökümantasyon Eğitimi (13 Nisan)

SALON 39

-TS EN ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Temel Eğitimi (16 - 17 Nisan)

-Proseslerin Yönetimi, Etkileşimi ve İyileştirme Teknikleri Eğitimi (18 Nisan)

-TS 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi Eğitimi (19 - 20 Nisan)

Başvuru Formunu buradan indirebilirsiniz.

Bilgi için:
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası - Bilgi Hizmetleri ve Proje Müdürlüğü
Tel: 0 224 714 82 61 / 132-133 Faks: 0 224 714 98 59
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.   –  Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.