İlgi: T.C. Bursa Valiliği; Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün 01.10.2015 tarihli ve 591/8318 sayılı yazısı.

İlgide kayıtlı yazıda; ürün güvenliği bilincinin geliştirilmesi hedefine yönelik olarak, Ürün Güvenliği Haftası kapsamında 12.10.2015 tarihinde, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığında bir toplantı gerçekleştirileceği bildirilmiştir. Toplantıya sanayicilerimizin, oda mensuplarının, OSB temsilcilerinin ve sanayi kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının katılması planlanmaktadır.

12 Ekim 2015 Pazartesi günü saat 14.00'de BTSO Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan toplantıya Bakanlık yetkililerinin de katılacağı belirtilmiştir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

ÜRÜN GÜVENLİĞİ HAFTASI TOPLANTI PROGRAMI

14.00: AÇILIŞ KONUŞMALARI

15.00: ARA

15.15: PANEL

- Piyasa Gözetimi ve Denetiminin (PGD) Önemi

- Türkiye'de Piyasa Gözetimi ve Denetimi (PGD) Uygulamaları

16.00: ARA

16.15: PANEL

- Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği ve Getirdiği Yenilikler

17.00: SORU VE CEVAPLAR

17.30: KAPANIŞ

İnegöl Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, katılımcıların bilgilendirilmesi amacı ile, Bölge Müdürlüğünün yatırım teşvik işlemlerinin çalışmasını da yapan AKADEMİ Danışmanlık Hizmetleri Firması Yetkilileri Sn. A. Cemil ALADAĞ ve Sn. Mehmet İNANIR Yatırım Danışmanları tarafından Yeni Teşvik Kanunu ve Süre uzatımının da getirilerini içeren , Bölgesel Destekli Teşvik Uygulamalarının son uygulama esaslarını, aşağıda ana başlıkları verilen konularla ilgili bilgi sunmaları organize edilmiştir.

*Bursa İli Bölgesel Destekli Teşvik Mevzuatı
*15.06.2012 tarih ve 2012/3305 sayılı yeni teşvik kanunu süre uzatımı ve değerlendirilmesi
*2009/1 sayılı teşvik kanuna göre alınan belgelerin yeni tebliğe uyarlaması
*Yatırımı başlayan ve %10 Yatırım harcamaları şerhlerinin belgeye işlenmesi
*Soru cevaplar

Bilgilendirme toplantısı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Konferans Salonunda 14 Ağustos 2014 Perşembe günü , Saat 14.30 da yapılacaktır.

Uluslararası arenada ülkemizin daha üst seviyede temsil edilmesi için çalışmalarına yön veren Türk Standartları Enstitüsü, ulusal ve uluslararası standart hazırlama faaliyetlerine katılımının sağlanması, önem ve farkındalığa dikkat çekmek için projeler üretmekte ve bu üretilen projeleri siz değerli sanayicilerimizle birlikte yürütme kararlığındadır.

Bilindiği üzere CEN, CENELEC, ISO ve IEC Teknik Komitelerinde, standart hazırlama süreçlerinde ülkemizi istenilen ve arzulanan seviyede temsil edilmemektedir.

Bu hususta Türk Standartları Enstitüsünce düzenlenecek olan;

• Standardizasyon Genel Bakış ve Eğitim Sürecinde Standardizasyon
  • Sanayide Standardizasyon
  • Standardizasyonun İşletmelere Sağladığı Faydalar
  • Standardizasyonun Uygunluk Değerlendirmedeki Rolü
  • KOBİ’lerin Standardizasyondaki Önemi

ana başlıklarından oluşan “Standardizasyonun Milli Ekonomiye Fayları” konulu panele tüm üyelerimiz davetli olup, katılım öncesi teyit verilmesi gerekmektedir.

LCV: 0224 243 8000
Didem KARAÇENGEL (1027)
Afşin SELİM (1007)

Panel Duyuru Afişi

Türkiye Büyük Millet Meclis tarafından 6331 sayılı kanunun 38. Maddesi yeniden düzenlenmiş olup 2 Ağustos 2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu maddede İşverenlerin İSG profesyonelleri (İşyeri Hekimi/İş Güvenliği Uzmanı/İşyeri Hemşiresi) ile çalışma zorunluluğu yeniden aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir.

Hukuki ve maddi mağduriyet yaşamamanız için konu hakkında bilgi edinmenizi önemle rica ederim.

Saygılarımızla,

Metin ANIL

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA TAKVİMİ

• 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Temmuz 2016,
• 50’den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri 1 Ocak 2014,
• Diğer işyerleri için kanunun yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra,(1 Ocak 2013),

NOT:
• İşyerinizin Tehlike Sınıfını öğrenmek için lütfen http://www.itso.org.tr/dosyalar/20130329-4-1.xls dosyasını indirerek Nace Kodunuza \ İştigal Konunuza göre bakınız.
• Nace Kodunuzu bilmiyorsanız http://www.itso.org.tr/extensions-2/uyelerimiz.html adresinden firma unvanınızı sorgulayarak öğrenebilirsiniz.