Türkiye Büyük Millet Meclis tarafından 6331 sayılı kanunun 38. Maddesi yeniden düzenlenmiş olup 2 Ağustos 2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu maddede İşverenlerin İSG profesyonelleri (İşyeri Hekimi/İş Güvenliği Uzmanı/İşyeri Hemşiresi) ile çalışma zorunluluğu yeniden aşağıdaki şekilde düzenlenmiştir.

Hukuki ve maddi mağduriyet yaşamamanız için konu hakkında bilgi edinmenizi önemle rica ederim.

Saygılarımızla,

Metin ANIL

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ UYGULAMA TAKVİMİ

• 50’den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için 1 Temmuz 2016,
• 50’den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri 1 Ocak 2014,
• Diğer işyerleri için kanunun yayımı tarihinden itibaren altı ay sonra,(1 Ocak 2013),

NOT:
• İşyerinizin Tehlike Sınıfını öğrenmek için lütfen http://www.itso.org.tr/dosyalar/20130329-4-1.xls dosyasını indirerek Nace Kodunuza \ İştigal Konunuza göre bakınız.
• Nace Kodunuzu bilmiyorsanız http://www.itso.org.tr/extensions-2/uyelerimiz.html adresinden firma unvanınızı sorgulayarak öğrenebilirsiniz.

Türk Standardları Enstitüsünden belgeli kuruluşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları devam etmektedir.

Enstitüden Yönetim Sistemleri, TSE ve TSEK belgesi bulunan kuruluşların yönetim temsilcilerini, kalite müdürlerini ve kalite departmanlarında görev yapan personeli bir araya getirerek, müşterek organizasyonlar yapmak amacı ile düzenlenmiş olan "KALİTE ŞEHRiNDE KALiTELİ SAATLER" adlı organizasyon kapsamında 'Takım Çalışması ve Motivasyon' eğitimi yapılacaktır.

Katılımın ücretsiz ve katılımcılara katılımcı belgesinin verilecek olduğu organizasyona firmaların Yönetim Temsilcisi/Kalite Müdürü/Kalite Sorumlusu /Firma Sorumlusunun katılabileceği hususu belirtilmiştir.

EĞİTİMİN ADI: "TAKIM ÇALIŞMASI VE MOTİVASYON"

KONUŞMACI : OĞUZ SAYGIN-NPL UZMANI

TARlH: 23 ARALIK 2013

YER : PLAZA 16 (İhsaniye Mah. İmece Sok. No:2/18  Nilüfer/İhsaniye Vergi Dairesi Karşısı)

SAAT: 18.00-20.00

Konuyu ilgili üyelerimizin bilgilerine sunarız.

İrtibat: Afşin SELİM - Didem KARAÇENGEL

Cep: 539 636 48 46

E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. / Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

İlgi: T.C. İnegöl Kaymakamlığı, İnegöl Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün 01.11.2013 tarih ve 272 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda; İnegöl Mesleki Eğitim Merkezinde 02.12.2013-14.12.2013 tarihleri arasında ustalık belgesi olup Mesleki Eğitim Merkezine müracaat eden her meslekten kursiyerin katılabileceği usta öğrenci kursu açılacağı, açılacak olan usta öğrenci kursunun 10 gün süreyle 18:30 ile 21:30 saatleri arasında yapılacağı, kursa katılmak isteyenlerin müracaatlarını 02.12.2013 tarihine kadar yapmaları gerektiği bildirilmiştir.

Konuyu ilgili üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Bildiğiniz üzere,  Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ile 1997 yılında “Yerel Bilgi Ağı Projesi”  çerçevesinde imzalanan hizmet sözleşmesi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde kurulmuş olan Bursa AB Bilgi Merkezi; Avrupa Birliği, genişlemesi ve Türkiye’nin üyeliği konusunda çalışmalarına devam etmektedir. Hedef kitlesi sanayiciler, medya, öğrenciler, akademisyenler, sivil toplum kuruluşları, genç girişimciler, kadınlar ve yerel yönetimlerden oluşan Bursa AB Bilgi Merkezi; AB konusunda genel anlayışın ve bilinç düzeyinin geliştirilmesi, Türkiye ve AB arasındaki siyasi ve kültürel diyaloğun güçlendirilmesine katkıda bulunulması amacıyla Bursa ve bölgesinde bilgi, iletişim ve kültürel etkinliklerin sürdürülebilirliğini hedeflemektedir.

Bu kapsamda, Bursa AB Bilgi Merkezi, bölgemizdeki sanayicilerimizi inovasyon ve ar-ge konularında bilgilendirmek ve sanayi kuruluşlarının söz konusu alanlardaki desteklerden yararlanmalarına katkı sağlamak amacıyla 10 Eylül 2013, Salı günü saat 09:30’da Bursa Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde “AB İnovasyon & Ar-Ge Politikaları ve KOBİ’lere Yönelik Ar-Ge Destekleri” Semineri gerçekleştirecektir.

AB’nin inovasyon ve ar-ge politikalarının yanısıra, sanayicilerimizin yararlanabileceği hibe ve destekleri tanıtmak adına faydalı olacağına inandığımız söz konusu seminere tüm üyelerimiz davetli olup, 09.09.2013 Pazartesi saat 12:00'ye kadar katılım teyitleri beklenmektedir.

Program Hakkında Detaylı Bilgi ve Katılım Teyitleri için:
Esin KAPLAYAN - BTSO AB-Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü
Faks: 0224 275 16 99