Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına ve ekonominin verimlilik temelli, sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasına yönelik olarak sanayi ve hizmet sektörlerindeki işletmelerin uygulamış oldukları verimliliği artırma projelerini teşvik etmek amacıyla 2014 yılından beri her yıl “Verimlilik Proje Ödülleri” verilmektedir.

“Verimlilik Projesi Ödülleri Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca; 2019 yılı ödül ve değerlendirici başvuru süreci sürmektedir. Buna göre, sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren işletmeler ve kamu kurumları uygulamış oldukları verimliliği artırma projeleri ile ödüle başvurmaktadırlar.

Bu kapsamda, ödüle başvurmak veya bağımsız değerlendirici olarak süreçte yer almak için http://sgm.sanayi.gov.tr internet adresinde yer alan Başvuru Formunun 11 Mart 2019 tarihine kadar doldurularak başvurunun tamamlanması gerekmektedir.

Toprak Mahsulleri Ofisi Bandırma Şube Müdürlüğü'nün stoklarında bulunan hububat, bakliyat ve pirinçler aşağıda belirtilen esaslar ve ekte yer alan fiyatlarla 01- 28 Şubat 2019 tarihleri arasında satılacaktır.

Satış fiyat ve esasları 01- 28 Şubat 2019 tarihleri arasında geçerlidir.

EK: Satışa Sunulacak Ürün ve Satış Esasları

İlgide kayıtlı yazıda, ülkemiz sanayi sektörünün uluslararası platformda geniş bir yelpazede yer alması ve tanıtılmasının büyük önem taşıdığı, bu çerçevede Almanya'nın Hannover şehrinde her yıl düzenlenen Hannover Messe Fuarının Türkiye Milli iştirak Organizasyonu'nun, 1992 yılından itibaren İstanbul Ticaret Odası tarafından düzenlendiği ifade edilmektedir.

Yazıda devamla, Hannover Messe'nin dünyanın en önemli ve kapsamlı sanayi fuarı olduğu, 1-5 Nisan 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Hannover Messe 2019 Türkiye Milli İştiraki'nin; Hall 3 (Yan Sanayi), Hall 4 (Yan Sanayi), Hall 12 (Enerji), Hall 13 (Enerji) ve Hall 21 (Hidrolik, Pnömatik ve Akışkan Gücü) olmak üzere 5 ayrı ihtisas salonunda yer alacağı belirtilmektedir.

İstanbul Ticaret Odası tarafından sektör mensuplarına avantajlı imkânlar sunabilmek amacı ile Hannover Messe 2019 Türkiye Milli İştiraki m2 katılım bedelinin, tüm ana hizmetler dâhil 2.880 TL/m2 olduğu ifade edilmektedir.

Yazıda ayrıca, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yaklaşık %60 oranında desteklenen Türkiye Milli İştiraki teşvik işlemlerinin İstanbul Ticaret Odası'nca takip edileceği bildirilmektedir.

Söz konusu etkinliğe ilişkin ayrıntılı bilgiye, Birliğimiz web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları/Yurt Dışı Etkinlikler" bölümünden ulaşılabilmektedir. Etkinliğe ilişkin ayrıca İstanbul Ticaret Odası (Mustafa Çağlayan, Tel: 0212 455 61 08, E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. / Aylin Odabaş, Tel: 0212 455 61 10, E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. / GSM: 0533 959 30 57) ile de irtibata geçilebilmektedir.

Üyelerimize önemle duyurulur.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ilgi yazısında; 29.11.2018 tarihinde kabul edilen, 10.12.2018 tarih ve 30621 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapı İmasına Dair Kanun" ile taşıma amaçlı kullanılan plastik alışveriş poşetlerinin ücretlendirilmesi hükme bağlamış olup bu hususun 2872 sayılı Çevre Kanunu Ek Madde 13'te "Kaynakların verimli yönetimi ve plastik poşetlerden kaynaklanan çevre kirliliğinin önlenmesi amacıyla plastik poşetler satış noktalarında kullanıcıya veya tüketiciye ücret karşılığı verilir. Uygulanacak taban ücret 25 kuruştan az olmamak üzere Bakanlıkça oluşturulacak komisyon aracılığı ile belirlenir ve her yıl için güncellenir. Bu maddedeki düzenlemelere ilişkin usul ve esaslar Bakanlıkça belirlenir." şeklinde düzenlendiği hatırlatılmaktadır.

Bununla birlikte, plastik poşetler için geri kazanım katılım payı, beyanı ve tahsiline ilişkin hususların Çevre Kanunu'nun Ek Madde 11 'inde ve ekli (I) sayılı listesinde düzenlendiği ifade edilmiştir.

Bu kapsamda, çevrenin korunması, kaynak verimliliğinin sağlanması ve plastik poşet kullanımının azaltılması amacıyla plastik poşetlerin ücretlendirilmesi, satışı, beyanı, geri kazanım katılım payı tahsili ile birlikte izleme, kontrol ve denetimine ilişkin hususların 09/01/2019 tarih ve 66745475-145.07-6267 sayılı Makam Oluru ile yürürlüğe giren Plastik Poşetlerin Ücretlendirilmesine ilişkin Usul ve Esaslar'ın Bakanlıkça belirlendiği belirtilmiştir.

Üyelerimize önemle duyurulur.