Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan alınan bir yazıda ihracat ve ithalat denetimlerinin risk esaslı olarak elektronik ortamda gerçekleştirilmesini sağlayacak olan Dış Ticaret Veri Sistemi ( DTVS)  olararak  adlandırılan bir yazılım çalışması sürdürülmekte olduğunu belirtmektedir.

Bu ilk tebliğ ile firmaların giriş yaparak sistemi kullanmaya hazır olmaları amaçlanmaktadır. DTVS 'ye giriş işlemleri 2 aşamada gerçekleşecektir .İlk aşamada firma sistemde tanımlanacaktır. İkinci aşamada tanımlaması yapılmış firma adına DTVS'de işlem yapacak kişiler kullanıcı olarak yetkilendirileceklerdir. Bu işlemlerin elektronik kısmı Müsteşarlık web sayfasındaki "DTM- E-imza uygulamaları" bölümünün "Firma Tanımlama" ve "Yetkilendirme Başvurusu" uygulamaları üzerinden gerçekleştirilecektir. Başvuru, kullanıcıların Nitelikli Elektronik Sertifikasına ya da Mobil Elektronik imzaya sahip olmaları halinde yapılabilecektir. Kullanıcılar ayrıca elektronik ortamda yaptıkları başvuruda verdikleri bilgileri doğrulayan belgeleri Dış Ticaret Müsteşarlığı Bölge Müdürlükleri bünyesindeki Grup Başkanlıklarına ibraz ederek elektronik ortamda  işlem yapar hale geleceklerdir. Aşağıda iletişim bilgileri sunulan Dış Ticaret Müsteşarlığı Bölge Müdürlüğü Bursa Grup Başkanı ile temasa geçilmesinde yarar görülmektedir.

BURSA GRUP BAŞKANLIĞI :  0 224 220 53 31
FEVZİÇAKMAK CADDESİ DIBIRDIK HAN NO:33 KAT :4 OSMANGAZİ BURSA

İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticilği Derneği ve Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi işbirliği ile 'İhracat Mevzuatı ve Uygulamaları - Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği' konulu seminer düzenlenecektir.

Katılmak isteyen kobi ve işletmelerin http://www.ikpyd.org">www.ikpyd.org web sayfasında bulunan 'Katılım Formunu' doldurarak faks veya e-posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir.

Seminere katılım ücretsizdir.Katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.

İGEME SEMİNER PROGRAMI

Seminer Tarihi ve Saati: 9 Haziran 2011/ 14:00 - 17:00

Yer: İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu

Konuşmacılar: İGEME Şube Müdürü - Arif ŞAHİN / İGEME UZMANI - Gözde İNANERİ

KAYIT İÇİN

FaKS: 0 (224) 714 81 64  E-Posta: mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. Tel: 0 532 701 53 78

Bursa Sanayici İşadamları Derneği (BUSİAD) Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Uzmanlık Grubu tarafından 12 Mayıs 2011 Perşembe günü saat 14.00'da BUSİAD Evinde "İş Güvenliği ile İlgili Uygulamalar" konulu bir panel düzenlenecektir.

Panele tüm üyelerimiz davetlidir.

Bilgi ve katılım teyidi için:
Bircan KANER mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. 0 224 233 50 18

İnsan Kaynakları ve Personel Yöneticiliği Derneği ve Milli Prodüktivite Merkezi işbirliği ileVerimlilik Haftası Etkinlikleri kapsamında 'Toplam Kalite Yönetimi ve Verimlilik Arttırma Teknikleri' konulu seminer düzenlenecektir.

Katılmak isteyen kobi, büyük ve küçük ölçekli işletmelerin http://www.ikpyd.org">www.ikpyd.org web sayfasında bulunan 'Katılım Formunu' doldurarak faks veya e-posta yoluyla göndermeleri gerekmektedir.

Seminere katılım ücretsizdir. Katılımcılara Katılım Belgesi verilecektir.

VERİMLİLİK HAFTASI ETKİNLİKLERİ SEMİNER PROGRAMI

Seminer Tarihi: 3 Mayıs 2011

Seminer Saati: 14:00 - 17:00

Yer: İnegöl Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu

Konuşmacılar: Özlem ÖZER KIRCI (Milli Prodüktivite Merkezi Uzmanı)

KAYIT İÇİN

Faks: 0 224 7148164  E-posta: mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

BİLGİ İÇİN

Bülent LEVENT 0 532 7015378