İlçemizde bulunan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde geçtiğimiz yıl Büro Yönetimi bölümü açılmıştır. Bu bölümün yeni olması ve işverenlerimizin henüz bu bölüm hakkında bilgi sahibi olmamaları sebebi ile okulda öğrenim gören öğrencilerin staj yeri bulmalarında güçlükler çektiği Odamıza bildirimiştir.

Böüro Yönetimi bölümünde okuyan öğrenciler tüm ofis ortamlarında görev alabilecekleri gibi, arşivleme, dosyalama, bilgisayar ve ofis programlarına hakimiyet, resmi ve iş yazışmaları, börü makinalarının kullanımı ve daha bir çok konuda eğitim görmekte ve işletmelerde oldukça etkin çalışabilmektedirler.

Üyelerimizin stajyer ihtiyaçlarında Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Büro Yönetimi Alanı ile aşağıdaki bilgileri kullanarak iletişime geçebilirler.

Yunur Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Gülçin ALPER - Alan Şefi
0 224 715 38 38

İlçemizdeki makine sektörünün uluslararası rekabet gücünü artırmak amacıyla Ekonomi Bakanlığı destekli Ur-Ge (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi) Projesi başlatılacaktır. Ur-Ge projeleri aynı veya yakın sektörlerde yer alan firmaların bir araya gelerek işbirliği kuruluşları (Sanayi / Ticaret Odaları, OSB’ler, İhracatçı Birlikleri vb.) öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı destekli yürütülen en fazla 3 yıl süreli projelerdir.

Odamızca başlatılacak söz konusu projeye ilçemizde faaliyet gösteren Makine Üreticileri ile Makine üretimine girdi sağlayan metal sektörü, elektrik ve elektronik sektörlerinde faaliyet gösteren Limited Şirket ve Anonim Şirket statüsündeki üretici firmaların katılımı hedeflenmektedir.

Katılımcı firmalarımızın Odamızca başlatılacak Ur-Ge projesi kapsamında yer alacakları; ihtiyaç analizi, eğitim, danışmanlık, yurt dışı pazarlama (fuar katılımı, pazar araştırması, fuar ziyareti vb.) ve yurt dışından alım heyeti getirilmesi faaliyetlerine Ekonomi Bakanlığı tarafından %75 oranında destek sağlanacaktır.

Bu çerçevede, Odamızca başlatılacak olan “Makine Sektörünün İhracat Kabiliyetinin ve Rekabet Gücünün Arttırılması” Ur-Ge projesine katılacak firmaların belirlenmesi amacıyla, 25 Temmuz 2017 Salı günü 16.00 – 18.00 saatleri arasında Odamız Konferans Salonunda Ur-Ge projeleri ile ilgili detayların anlatılacağı bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.

Toplantıya ilgili üyelerimiz davetlidir.

Detaylı Bilgi İçin:
Faruk ÖNER - Uzman
Tel: 0224 714 8260, dahili:161

Türk Patent ve Marka Kurumu öncülüğünde, Odamız, İnegöl OSB, İnegöl Mobilya Ağaç İşleri İhtisas OSB, İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS), Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu işbirliğinde İnegöl'de "Hezarfen Teknoloji ve Tasarım Geliştirme Projesi" başlatılmıştır.

Proje kapsamında, 13 Temmuz 2017 Perşembe günü 09.00 - 17.00 saatleri arasında Odamız Konferans Salonunda aşağıdaki program çerçevesinde marka, tasarım ve patent konularının işlenceği "Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimi" düzenlenecektir.

Eğitime katılan firmalardan talep edenler içinden seçilecek uygun 20 firmaya birebir sınai mülkiyet konusunda danışmanlık verilecektir. Danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen üyelerimizin en geç 14 Temmuz 2017 tarihine kadar aşağıda iletişim bilgileri yer alan Odamız personeline kayıt yaptırması gerekmektedir.

Eğitime tüm üyelerimiz davetlidir.

Sınai Mülkiyet Hakları Eğitimine Online Kayıt için tıklayınız.

Program Hakkında Detaylı Bilgi Kayıt İçin:
Faruk ÖNER - Uzman
Tel: 0224 714 8260, dahili: 161

PROGRAM:

13 Temmuz 2017 Perşembe
Yer:
İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu

09.00 - 09.30 Kayıt ve İkram
09.30 - 10.30 Markalar, Başvuru Prosedürleri ve Destekler
10.30 - 11.00 Kahve Arası
11.00 - 12.00 Tasarım, Başvuru Prosedürleri ve Destekler
12.00 - 13.00 Öğle Arası
13.30 - 15.00 Patent, başvuru Prosedürleri ve Destekler
15.00 - 15.30 Kahve Arası
15.30 - 17.00 Patent Araştırmasının Önemi ve Patent Veritabanlarının Kullanımı

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca 2015 yılında yürürlüğe konulan Kamu-Üniversite-Sanayi (KÜSİ) İşbirliği Stratejisi ve Eylem Planı (2015-2018) ile, söz konusu taraflar arasındaki işbirliğini en üst seviyeye çıkararak ülkemizin yüksek teknoloji üssü haline getirilmesi hedeflenmektedir.

KÜSİ faaliyetlerinin bir parçası olarak, Bursa ilimiz ve çevresinde de Kamu-Üniversite-Sanayi arasındaki Ar-Ge ve İnovasyona dayalı işbirliğini güçlendirmek ve yaygınlaştırmak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları, üniversiteler, sanayi kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında koordinasyon ve yönlendirme faaliyetleri yürütülmektedir.

Bu kapsamda, Bursa KÜSİ İl Temsilcisi, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü, KOSGEB İl Müdürü, Ticaret Bakanlığı İl Müdürü, TSE İl Koordinatörü, BEBKA Genel Sekreteri ve Öğretim Üyelerinden oluşan bir ekiple 20 Nisan 2016 tarihinde Odamız ev sahipliğinde ilçemizdeki sanayi kuruluşlarına KÜSİ faaliyetlerini tanıtan bir toplantı yapılacaktır.
Söz konusu bilgilendirme toplantısında siz değerli üyelerimizi aramızda görmekten onur duyacağız.

Etkinlik Programı:
Tarih:20 Nisan 2016 Çarşamba,