T.C. Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü tarafından Odamıza gönderilen  18.10.2011 tarih ve 120007301 sayılı Libya Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti konu yazısında;

“Bilindiği üzere. Ekonomi Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN başkanlığında, Bakanlığımız koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonu ile, Türkiye’nin Libya ile ticari ve ekonomik işbirliği imkanlarının artırılması ve ihracatçı firmalarımızın dış pazar paylarında artış sağlanması amacıyla, 24 Ekim 2011 tarihinde anılan ülkeye yönelik olarak bir Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı gerçekleştirilecektir.

Girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Libya'da, pazar payımızın artırılması ve bölgeye yönelik yeni ihracat imkânlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu Heyete inşaat malzemeleri, müteahhitlik, ilaç ve tıbbi malzemeler, gıda, makine, otomotiv, petrol ürünleri, mücevherat, elektrik ve elektronik ürünler başta olmak üzere tüm sektörlerde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünler imal ve ihraç eden firmalarımız katılabilecektir.

Söz konusu Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı kapsamında, Türkiye'den ve anılan ülkeden üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenecek İş Formunun yanı sıra, Türk ve Libyalı girişimciler arasında iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede, bahse konu Program, gerek anılan pazara girmek isteyen gerekse pazar paylarını daha da arttırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir fırsat oluşturmaktadır.

Bilgilerini ve keyfiyetin üyelerinize duyurularak Libya Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti'ne katılmak isteyen firmalarımızın 20 Ekim 2011 Perşembe günü mesai bitimine kadar aşağıda irtibat bilgileri yer alan İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Genel Sekreterliği'ne başvurmalarının sağlanması hususunda gereğini rica ederim.” Denilmektedir.

Bilgi alınmasını rica ederiz.

İMMİB Kurumsal İletişim ve Organizasyon Şubesi

Abdullah KESKİN