Bilindiği gibi, 02 Ağustos 2010 tarihinde başlayan ve günlerce devam eden sellerin yol açtığı tahribat sebebiyle ülke tarihinin en büyük felaketi ile karşı karşıya kalan yakın dostumuz Pakistan halkına gönüllü olarak her türlü destek ve yardımın yapılması ile ilgili Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği gerekli izinleri almış olup, bir yardım kampanyası başlatmış bulunmaktadır.

Bu amaçla T. Halk Bankası Ankara Çukurambar Şubesinde açılan TR 110001200131100016100002 nolu TL hesabına; Üyelerimiz ve tüm halkımız yardımda bulunabileceklerdir.

Bu kampanya çerçevesinde, açtırılan banka hesabına yatırılan bağışların gelir ve kurumlar vergisi mükellefleri tarafından vergi matrahlarının tespitinde indirim konusu yapılabilmesi mümkün bulunmaktadır. Bunun için, bağışlar açtırılan banka hesabına yatırılırken ilgili banka tarafından verilecek makbuz veya dekontta "Pakistan'a yardım kampanyası çerçevesinde Başbakanlığa aktarılmak üzere" açıklamasına yer verilmesi gerekmektedir.

Kampanya web sayfası: http://www.tobb.org.tr/pakistan

ticaretheyeti

Türk-Bahreyn İş Konseyi IV. Ortak Toplantısı, Türk ve Bahreynli işadamlarının katılımıyla, 19-20 Mayıs 2010 tarihlerinde, Bahreyn İşadamları Derneği Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu / Türk-Bahreyn İş Konseyi Eşbaşkanı Khalid Almoayed'in ev sahipliğinde Manama'da gerçekleştirilecektir.

Bahreyn ile yeni işbirliği imkanlarına zemin hazırlayacak ve ilgili ülkenin önde gelen işadamları ile tanışma fırsatı sağlayacak etkinliğe katılmak isteyen üyelerimiz ayrıntılı bilgiyi DEİK'in 0 212 339 50 00 numaralı telefonundan alabilirler.

basra

22 Mayıs 2009 tarihinde faaliyete başlayan Basra Başkonsolosluğu'nda görev yapan Dış Ticaret Müsteşarlığı (DTM) temsilcisi Murat Karapınar'ın katılımıyla, 15 Temmuz 2009 tarihinde 15.00 - 17.00 saatleri arasında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (Ankara), Basra bölgesindeki ihracat potansiyeli ve iş imkanları hakkında firmalara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir.

Toplantıya katılmak isteyen firma yetkililerinin isimlerinin en geç 14 Temmuz 2009 mesai bitimine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 0312 417 89 11 nolu faksına veya mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. mail adresine bildirilmesi gerekmektedir.

kosova

Kosova Ekonomi ve Maliye Bakanı Sayın Ahmet Shala'nın Türkiye'yi ziyareti vesilesi ile DEİK/Türk-Kosova İş Konseyi tarafından TOBB Plaza'da 30 Mart 2010 tarihinde Türk-Kosova İş Forumu düzenlenecektir.

Anılan toplantıya katılmak isteyen Üyelerimizin en geç 25 Mart 2010 tarihine kadar DEİK'e başvurmaları gerekmektedir.

Bilgi ve Başvuru için:
Leyla Gürbüz