Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda; İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda, ITF İstanbul Fuarcılık A.Ş. tarafından 28 Ocak - 02 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan, "ISMOB-2014 -10.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı” ile eş zamanlı olarak, 26 - 29 Ocak 2014 tarihleri arasında; 13 ülkeden gelecek özel sektör temsilcilerinin katılımıyla alım heyeti programı gerçekleştirilecektir.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin aşağıda belirtilen adresinde 27 Ocak 2014 Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan ikili görüşmelere katılmak isteyen üyelerimizin, görüşmek istedikleri firmaları işaretlemek suretiyle aşağıdaki online başvuru formunu doldurarak en geç 24 Ocak 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine e-posta veya aşağıdaki faks numaralarına göndermeleri gerekmektedir.

İlgili Personel:
Arzu Akgün - Celal Özcan
Tel: +90 212 454 05 45 +90 2012 454 15 88
Faks: + 90 212 454 05 01 - 02

Online Başvuru İçin Tıklayınız

İSMOB Alım Heyeti için tıklayınız

İnegöl’ümüzün 2013 yılı Dış Ticaretine ait Ekonomik ve İstatistik verilerinin oluşturulması çalışmalarında kullanılmak üzere; Firmanıza ait 2013 yılı İthalat, İhracat verilerini ve iletişim bilgilerini web sitemizde örneği bulunan veri formuna eksiksiz olarak doldurularak, en geç 24.01.2014 Cuma günü mesai bitimine kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

Bilgi alınmasını ve gereğini rica ederiz.

Metin ANIL
İTSO Yönetim Kurulu Başkanı

ÖNEMLİ NOTLAR:

• Tabloların MS Excel dosyası olarak Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. elektronik posta adresine gönderilmesi gereklidir.
  • İletişim Bilgileri Formunun yayınlarımızda kullanılacağı göz önüne alınarak eksiksiz ve doğru doldurulması gerekmektedir.
  • 2013 yılı İthalat ve İhracat Veri Tabloları ile Firma İletişim Bilgileri Formlarına http://www.inegoltso.org.tr/belgeler/dtiform.xls  internet adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgi: TOBB'nin 22.11.2013 tarihli ve 23769 sayılı yazısı,

İlgide kayıtlı yazıda; Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası' nın (TCMB) "İhracat Reeskont Kredisi Uygulama Talimatı" kapsamında Türk Eximbank Genel Müdürlüğü'ne tahsis etmiş olduğu 11 Milyar ABD Doları tutarındaki limit çerçevesinde uygulanan Reeskont Kredisi programında önemli ölçüde talep yoğunluğu yaşandığı belirtilerek, TCMB'nca sektörün talep ve ihtiyaçları doğrultusunda ihracat taahhütlerine ilişkin olarak ihracat Reeskont Kredisi Uygulama Talimatı'nda değişiklikler yapıldığı bildirilmektedir.

TCMB'nca yapılan düzenlemelere paralel olarak;

-İhracat taahhütlerinin en az yüzde 50'sini yerine getiren firmalara altı ay ek süre verileceği, taahhütlerinin tamamını henüz gerçekleştirememiş firmalara da bu süre uygulanacağı,

-Bir yıl içinde iki kez kredi taahhüdünü hiç gerçekleştirmeyen firmaların kredi kullanım taleplerinin ise bir yıl sonra kabul edileceği, belirtilmektedir.

Konuyu ilgili üyelerimizin bilgilerine sunarız.

İnegöl'ümüzün 2012 yılı Dış Ticaretine ait Ekonomik ve İstatistik verilerinin oluşturulması çalışmalarında kullanılmak üzere; Firmanıza ait 2012 yılı İthalat ve İhracat verilerini gösterir cetvellerin ve iletişim bilgilerinin eksiksiz olarak tanzim edilip, en geç 01.02.2013 Cuma günü mesai bitimine kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

• Tabloların MS Excel dosyası olarak Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. elektronik posta adresin gönderilmesi gereklidir.
  • 2012 yılı İthalat ve İhracat Veri Tabloları ile Firma İletişim Bilgileri Formlarına http://inegoltso.org.tr/belgeler/dtiform.xls internet adresinden ulaşabilirsiniz.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası
Süleymaniye Mah. 108. Sk. No:24/A