İlçemize ait 2014 Yılı Dış Ticaret İstatistiklerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

2014 DTI indirmek için tıklayınız

Sektörel İhracat Sıralamalı Liste

İnegöl’ümüzün 2014 yılı Dış Ticaretine ait Ekonomik ve İstatistik verilerinin oluşturulması çalışmalarında kullanılmak üzere; Firmanıza ait 2014 yılı İthalat, İhracat verilerini ve iletişim bilgilerini web sitemizde örneği bulunan veri formuna eksiksiz olarak doldurularak, en geç 30/01/2015 Cuma günü mesai bitimine kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

Bilgi alınmasını ve gereğini rica ederiz.

Metin ANIL
İTSO Yönetim Kurulu Başkanı

ÖNEMLİ NOTLAR:

• Tabloların MS Excel dosyası olarak Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. elektronik posta adresine gönderilmesi gereklidir.
  • İletişim Bilgileri Formunun yayınlarımızda kullanılacağı göz önüne alınarak eksiksiz ve doğru doldurulması gerekmektedir.
  • 2014 yılı İthalat ve İhracat Veri Tabloları ile Firma İletişim Bilgileri Formlarına http://www.inegoltso.org.tr/belgeler/dtiform.xls  internet adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgi: TOBB'nin 17.04.2014 tarihli ve 412/8195 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, 31.12.2013 tarih ve 28868 sayılı (ikinci mükerrer) Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren İthalat Rejimi Kararına Ek Karar'ın Eki Kullanılmış veya Yenileştirilmiş Olarak İthal Edilebilecek Bazı Maddelere İlişkin Tebliğ'in (İthalat: 2014/19) 12. maddesinde, bu Tebliğ'in EK-1/A ve EK-1/B listeleri kapsamı eşya ile CIF birim kıymetleri EK-2'de belirtilen değerlerin üzerinde olan eşyanın ithaliyle ilgili tüm işlemlerin TAREKS (Dış Ticarette Risk Esaslı Kontrol Sistemi) üzerinden yapılacağı, 14. maddesinde ise söz konusu TAREKS uygulaması ile ilgili 12. maddenin 01.05.2014 tarihinde yürürlüğe gireceği hükmünün amir olduğu ifade edilmiştir.

Bu çerçevede, mezkur Tebliğ'in EK-1/A ve EK-1/B listeleri kapsamı eşya ile CIF birim kıymetleri EK-2'de belirtilen değerlerin üstünde olan eşyanın ithaliyle ilgili tüm işlemlerin 1 Mayıs 2014 tarihinden itibaren TAREKS üzerinden yapılacağı belirtilmiştir.

Konuyu ilgili üyelerimizin bilgilerine sunarız.

Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda; İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği organizasyonunda, ITF İstanbul Fuarcılık A.Ş. tarafından 28 Ocak - 02 Şubat 2014 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek olan, "ISMOB-2014 -10.Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı” ile eş zamanlı olarak, 26 - 29 Ocak 2014 tarihleri arasında; 13 ülkeden gelecek özel sektör temsilcilerinin katılımıyla alım heyeti programı gerçekleştirilecektir.

İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'nin aşağıda belirtilen adresinde 27 Ocak 2014 Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan ikili görüşmelere katılmak isteyen üyelerimizin, görüşmek istedikleri firmaları işaretlemek suretiyle aşağıdaki online başvuru formunu doldurarak en geç 24 Ocak 2014 Cuma günü mesai bitimine kadar İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine e-posta veya aşağıdaki faks numaralarına göndermeleri gerekmektedir.

İlgili Personel:
Arzu Akgün - Celal Özcan