Firmanıza ait 2010 yılı İthalat ve İhracat verilerini gösterir cetvellerin ve İletişim Bilgilerinin eksiksiz olarak tanzim edilerek en geç 10.01.2011 Pazartesi günü Mesai bitimine kadar teslim edilmesi gerekmektedir.

Tabloların MS Excel dosyası olarak Disket veya CD ile elden yada yine MS Excel dosyası olarak elektronik posta adresine gönderilmesi gereklidir.

İletişim Bilgileri formunun yayınlarımızda kullanılacağı göz önüne alınarak aşağıdaki linkte yer alan formun  eksiksiz ve doğru doldurulması gerekmektedir.

Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Kuveyt ve Katar’a gerçekleştireceği resmi ziyaret ile eş zamanlı olarak, Türkiye’nin anılan ülkelerle ticari ve ekonomik işbirliği imkanlarının artırılması ve ibracatçı fırmalarımızın dış pazar paylannda artış sağlanması amacıyla, Devlet Bakanı Sayın Zafer ÇAĞLAYAN’ın katılımlan, Müsteşarlığımız koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonu ile, Uludağ İhracatçı Birlikleri (UIB) Genel Sekreterliği tarafindan 9-12 Ocak 2011 tarihleri arasında Kuveyt ve Katar’a yönelik olarak bir Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı gerçekleştirilecektir.

Girişimcilerimize potansiyel iş firsatları sunan Kuveyt ve Katar’da, pazar payımızın arttırılması ve bölgeye yönelik yeni ihracat imkftnlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek söz konusu Heyete inşaat malzemeleri, gıda, otomotiv ve yan sanayi, kimyasaliar, mobilya, mücevherat, tekstil ve konfeksiyon, ev tekstili, ilaçlar ve tıbbi cihazlar, makine ve ekipmanları ile müteahhitlik sektörlerinde faaliyet gösteren ve uluslararası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarkatılabilecektir.

Söz konusu Ticaret ve Müteahhitlik Heyeti Programı kapsamında, Türkiye’den ve anılan ülkelerden üst düzey yetkililerin katılımıyla düzenlenecek İş Forurniarının yanı sıra, Türk ve Kuveytli/Katarlı girişimciler arasında iş görüşmeleri gerçekleştirilecektir. Bu çerçevede, bahse konu Program, gerek anıları pazara girmek isteyen gerekse pazar paylarını daha da arttırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir firsat oluşturmaktadır.

Katılmak isteyen üyelerimizin 4 Ocak 2011 Salı günü mesai bitimine kadar aşağıda irtibat bilgileri yer alan Uludağ Ihracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’ne başvurmaları gerekmektedir.

UİB Fuarlar ve Tanıtım Şubesi
Önder EVCI / Tel: 0224 -219 10 00 (dahili 1903) E-Mail: mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Kuveyt pazarı hakkında detaylı bilgi için
Gülsevin ONUR / Kuveyt Ülke Masası Uzmanı (İGEME)
Tel; 312-41722 23/ 229 E-Mail: mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.
Katar Pazarı hakıında detaylı bilgi için:
Ayper SÖNMEZ / Katar Ülke Masası Uzmanı (IGEME)
Tel: 312-417 22 23 / 330 E-Mail:mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) aldığımız 16.12.2010 tarih ve 0411/30476 sayılı yazıda,

Belgrad’ta, 12 Temmuz 2010 tarihinde imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Sırbistan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Vizenin Karşılıklı Olarak Kaldırılmasına Dair Anlaşma”da öngörülen vize muafiyeti düzenlemelerinin, sınır kapılarımızda, 03 Aralık 2010 tarihi itibariyle uygulanmaya başlandığı bildirilmektedir.

Yazıda devamla, anılan Anlaşma’da öngörülen vize düzenlemelerine ilişkin esaslar iletilmektedir:

Resmi (diplomatik, hizmet ve hususi) ve umuma mahsus pasaport hamili iki ülke vatandaşları, birbirlerinin ülkelerine yapacakları seyahatlerinde veya transit geçişlerinde toplam ikamet süresi, ilk giriş tarihinden itibaren, her altı ay içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizeden muaftırlar

Tren, otobüs ve kamyon sürücüleri ile yardımcıları, tren ve lokomotif mürettebatı, sivil uçak ile gemi mürettebatı gibi uluslar arası yolcu ve mal nakliyesi yapan her iki ülkenin vatandaşları yukarıda belirtilen süreyle vizeden muaf kılınmışlardır;

Her iki ülkenin Gemi Adamı Cüzdanı ICAO standartlarında düzenlenen Seyahat Belgesi hamili vatandaşları, birbirlerinin ülkelerine yapacakları seyahatlerinde veya transit geçişlerinde pasaportları yerine bu belgeleri kullanabilirler;

Her iki ülkenin vatandaşlarının çalışma, uzun süreli ikamet (90 günü aşan süreler), aile birleşimi, öğrenim, eğitim, ilmi araştırma ve montaj-bakım-onarım gibi özel amaçlı seyahatleri Akit tarafların diplomatik veya konsolosluk temsilciliklerinden alınacak özel meşruhatlı vizeye tabidir.

<p>Yemen Cumhuriyeti'nde işlem görecek ticari niteliği olan evrakların, Ankara'da bulunan Yemen Büyükelçiliği tarafından onaylanması gerektği bildirilmektedir.</p>