Türkiye ile Fas ve Tunus arasındaki ticari ve ekonomik işbirliği imkanlarının arttırılması ve ihracatçı firmalarımızın dış pazar paylarıda artış sağlanması amacıyla 29 Kasım - 3 Aralık 2010 tarihleri arasında Dış Ticaret Müsteşarlığı koordinasyonu ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonu ile Uludağ İhracatçılar Birlikleri (UİB) Genel Sekreterliği tarafından Devlet Bakanımız Sayın Zafer ÇAĞLAYAN başkanlığında Fas ve Tunus'a yönelik olarak bir Ticaret Heyeti Programı gerçekleştirecektir.

Girişimcilerimize potansiyel iş fırsatları sunan Fas ve Tunus'ta pazar payının arttırılması ve bölgeye yönelik yeni ihracat imkanlarının oluşturulması amacıyla düzenlenecek  söz konusu Ticaret Heyetine tekstil ve hazır giyim.demir-çelik ürünleri,otomotiv ve yan sanayi ürünleri,elektrik ve elektronik eşya,makine ve aksamları,kimyasal ürünler ve plastik ,gıda ürünleri,ev tekstili ,mücevherat ve inşaat malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren ve uluslar arası standartlara uygun ürünleri imal ve ihraç eden firmalarımız katılabilecektir.

Bu çerçevede söz konusu Ticaret Heyeti Programı gerek anılan pazara girmek gerekse pazar paylarını dahada arttırmayı amaçlayan firmalar için önemli bir fırsat oluşturmaktadır.

Odamız Üyesi firmalarımızın  23 Kasım 2010 Salı günü mesai bitime kadar aşağıda irtibat bilgileri yer alan Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği'ne başvurarak bilgi alabilirler

UİB Fuarlar ve Tanıtım Şubesi
Sevcen ÖZKÖK Tel:0224 219 10 00 (Dahili 1906 ve 1904)
E-Mail : mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Fas pazarı hakkında detaylı bilgi için:
Evren SUBAŞI /Fas Ülke Masası Uzmanı (İGME)
Tel:312 417 22 23 / 317 E-Mail:mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.

Tunus pazarı hakkında detaylı bilgi için:
Tarhan SEZGİN /Tunus Ülke Masası Uzmanı (İGME)
Tel:312 417 22 23 / 288  E-Mail:mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir..">Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir..

tcdd_logo

Ülkemizde ve Dünyada demiryollarına ilgi artarak devam etmektedir. Uluslararası alanda, İran Demiryollarınca Kerman-Zahedan demiryolu hattının tamamlanması ile Türkiye-Pakistan arasında doğrudan demiryolu irtibatı sağlanmıştır.

Bu gelişmeye paralel olarak; İstanbul ile İslamabat arasında bir konteyner treni taşımacılığının başlatılması yönündeki çalışmalar tamamlanmıştır.

Önümüzdeki günlerde düzenli seferlere başlanacak olan bu hatta İstanbul dışından Eskişehir'den de yük verilmesi mümkündür.

Konuyla ilgili TCDD'nın duyuru metni ve fiyat tarifesini http://www.inegoltso.org.tr/duyurular/tcdd.pdf">buradan indirebilirsiniz.

<span style="background-color: #888888;"><br /><p><span style="background-color: #ffffff;">İlgi: T.C. Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın 06.07.2011 B.02.DTM.0.08.05.02/IRAK sayılı yazısı</span></p><br /><p><span style="background-color: #ffffff;">Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğin'den alınan&nbsp;ilgi yazıda,Irak Hükümeti’nin 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren Irak’a yapılacak ihracatlarda. yaş meyve ve sebze dışındaki tüm ürünlerde İsviçreli SGS veya Fransız Bureau Veritas isimli gözetim firmalarından gözetim raporu koşulunu getirdiği bildirilmiştir.</span></p><br /><p><span style="background-color: #ffffff;">Yazıda devamla, söz konusu uygulama Suriye-Irak. İran-Irak vb. sınır kapılarında başlamış olup, Irak’a geçiş yapan araçlarımızdan gerekli gözetim raporları istendiği iletilmektedir. Gözetim raporu bulunmayan araçların Suriye üzerinden Irak’a geçişine izin verilmediği vurgulanmaktadır.</span></p><br /><p><span style="background-color: #ffffff;">Ayrıca. Türkiye-Irak arasındaki sınır kapısında (Habur-İbrahim Halil) gözetim belgelerinin aranması uygulamasında geçici olarak esnek davranıldığı ve araçlarımızın Habur-İbrahim Halil Gümrük Kapısından Irak’a geçişlerinde herhangi bir sorun yaşanmadığı ifade edilmiştir.</span></p><br /></span></p>"