İFOR, uluslararası fuar merkeziyle, Türk Mobilya Sektörünün merkezi olan İnegöl'de hizmet veriyor. İFOR Fuarcılık İnegöl Belediyesi, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası ve İnegöl Mobilyacılar Odasının ortak kuruluşudur.

İnegöl Mobilyasının son 10 yılda kat ettiği mesafe bölge ve ülke genelinde sektörün merkezi  konumuna yükselmiştir. Çağdaş ürün tasarımlarıyla imal edilen mobilyalar, İFOR ile  dünyaya açılıyor. İFOR Uluslararası Fuar Merkezi, İnegöl Belediyesi Hikmet Şahin Kültürparkı kompleksi içerisinde yer alıyor. Ülke ticaretini geliştirmek ve İnegöl Mobilyası ismini uluslararası platforma taşımak amacıyla yılda iki kez düzenlenmekte olan İnegöl Mobilya Dekorasyon Fuarı 25.000 metrekare alana kurulu olan 6500 metrekare kapalı alanıyla hizmet veriyor.

TÜRK MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN MERKEZİ: İNEGÖL

İnegöl merkez nüfusu 100 bini aşan, belde ve köyleri ile 200 bini bulan Türkiye?nin en büyük ilçelerinden biri. 3000 yıllık geçmişe sahip ilçe, tarihi ipek yolu üzerinde yer alıyor.Dört tarafı ormanlarla çevrili ilçede ağaç işleme sanatı 20. Y.Y başlarına dayanıyor. Kerestecilik, sandık, fırın küreği, fıçı, fayton at arabası ve araba tekerliği ile üretime başlayan sektör bugün Türk Mobilya Sektörünün % 30'unu teşkil ediyor. O dönemin en modern ev mobilyası unvanına sahip hazeran sandalye, İnegöl'ün ağaç işçiliğindeki ağırlığını daha da perçinlemiş. Ürettiklerini yurt geneline göndermeye başlayınca ilçenin adı bütün Türkiye tarafından bilinir hale gelmiş.

1960'larda 20-30 kişinin çalıştığı işletmelerde fabrikasyon üretimle tanışılmış, 1980'den sonra üretimin miktarı da çeşitliliği de artmış. İnegöl'ün % 65'ini oluşturan Mobilya Sanayi büyük bir gelişim süreci içerisinde. Yeni jenerasyonun ortaya koyduğu vizyon sonucu 2000'de 1 milyon dolar olan mobilya ihracatı, 2009'da 115 milyon doların üzerine çıktı. Modern tasarımlı ürünleri ve kalitesiyle dünya tarafından da fark edilen İnegöl, AB ülkeleri başta olmak üzere 100'ü aşkın ülkeye mobilya ihraç ediyor.

İnegöl'ün sektöründe merkez olma yolunda rakiplerine göre çok daha avantajlı; coğrafi konumu. İstanbul, Ankara, İzmir üçgeni arasında yer alması Kayseri ve Ankara'ya göre İnegöl'ü bir adım öne geçiriyor. Özellikle alım gücü yüksek İstanbul'a olan yakınlığı rakiplerine fark atmasında belirleyici unsur olma özelliği taşıyor. Öte yandan sektörün hammaddeyi ilçeden karşılaması İnegöl'ü ayrıcalıklı kılıyor. İnegöl Mobilya Sektörü,

İnegöl Organize Sanayi Bölgesinden ağacından suntasına, süngerinden kumaşına düşük maliyetle ulaşabiliyor. Kaliteli mobilyayı ucuza mal eden üreticiler, bu avantajını yoğun bir şekilde kullanıyor.

Türk Mobilya Sektörünün kalbi İnegöl'de atıyor.

ticaretheyeti

Türkiye-Hindistan Ekonomik ve Teknik İşbirliği Karma Komitesi (KEK) VIII. Dönem Toplantısı Mutabakat Zaptı 9 Şubat 2000 tarihinde Yeni Delhi'de imzalanarak, 20 Temmuz 2000 tarihli ve 24107 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Bahse konu olan Komitenin IX. Dönem Toplantısı'nın Devlet Bakanı Sayın Mehmet Aydın ve Hindistan Ticaret ve Sanayi Bakanı Anand Sharma eş başkanlığında, 1-2 Eylül 2009 tarihinde Ankara'da gerçekleştileceği bildirilmiştir.

Bu çerçevede, toplantıda görüşülmek üzere anılan ülke ile mevcut ilişkilerin, sorunların ve işbirliği önerilerinin 24 Temmuz 2009 tarihine kadar Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne iletilmesi gerekmektedir.

kuveyt

Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül'ün 21-23 Aralık 2009 tarihlerinde Kuveyt'e gerçekleştireceği ziyaret kapsamında DEİK\Türk-Kuveyt İş Konseyi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği işbirliğinde Türk-Kuveyt İş Forumu düzenlenecektir.

Türk iş dünyası temsilcileri ile Kuveyt işadamlarını bir araya getirerek işbirliği olanaklarının yerinde tespit edilmesini hedefleyen Türk-Kuveyt İş Forumu'nda Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılımcılara hitap etmeleri beklenmektedir.

Kuveyt ekonomisi diğer Körfez ülkeleri gibi temelde petrol üretimine dayalıdır. Petrol fiyat ve üretim artışının kamu ve özel tüketim harcamalarını desteklemesi öngörülmektedir. Yatırımların çoğunun yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesi planlanan Kuveyt'te, hükümetin hedefi, limanların rolünü arttırarak, Kuveyt'i bölgenin ticaret ve finansman merkezi yapmaktır. Türkiye'nin 2008 yılında 2007 yılına oranla düşüş göstererek 80 milyon dolar olmuştur. 2008 yılında Kuveyt'e ihracı gerçekleşen başlıca kalemler arasında demir ve çelik, metal eşya, canlı hayvanlar ve gıda maddeleri ile makinalar ve dokumacılık ürünleri yer alırken, Organik kimyasal ürünler, plastikler, diğer kimyasallar, makina ve ulaşım araçları başlıca ithalat kalemleri olmuştur. 2009 yılı ilk 9 aylık ihracatımız 144 milyon dolar, ithalatımız ise 150 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir.

Anılan ziyarete ilgilenen üyelerimizin katılım teyitlerini aşağıdaki formu doldurarak 07 Aralık 2009 tarihine kadar DEİK'e (Akın Dıblan, Tel:212 339 50 28, Faks:212 270 35 92, e-Posta:mailto:Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. Bu e-Posta adresi istek dışı postalardan korunmaktadır, görüntülüyebilmek için JavaScript etkinleştirilmelidir  iletmeleri gerekmektedir.

http://www.itso.org.tr/duyurular/kuveytform.pdf  Kuveyt İş Forumu Katılım Formu

TOBB' den aldığımız yazıda Macaristan' la ekonomik ve ticari ilişkilerimizin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla, Macaristan vatandaşlarına hudut kapılarımızda ita edilen müteaddit girişli bandrol vizesinin ikamet süresinin 30 günden 90 güne çıkarılması için Dışişleri Bakanlığı' nca ilgili kurumlar nezdinde başlatılan çalışmalar sonucunda, umuma mahsus pasaport hamili Macaristan vatandaşlarına hudut kapılarımızda 20 ABD Doları / 15 Avro karşılığında 180 gün içerisinde toplam kalış süresi 90 gün olarak müteaddit girişli bandrol vizesi itası uygulanmasına 15 Şubat 2011 tarihinde başlanmış olduğu belirtilmiştir.

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası
Süleymaniye Mah. 108. Sk. No:24/A