İlgi: TOBB'nin 17.09.2018 tarih ve 13659 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Hindistan Gıda ve Tarı m Konseyi tarafından, Hindistan Hükümeti desteği ile "AgroWorld 2018" Uluslararası Tarı m Ticareti ve Tarım Teknolojileri Fuarının 25-27 Ekim 2018 tarihlerinde Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de IARI Pusa Campus'te düzenleneceği belirtilmektedir.

Tarım alanında faaliyette bulunan küresel firmalar için iş ve yatırım fırsatları yaratan söz konusu fuar kapsamında 1. Dünya Tarım Ödülü, Küresel Tarım Liderlik Zirvesi, tarım alanında birçok konferans ve festival eş zamanlı olarak düzenlenecektir.

AgroWorld 2018 Fuarı na ilişkin güncel bilgilere http://icfa.org.in/agro-world/ web adresinden ulaşılabilmektedir.

İlgi : TOBB'nin 11.09.2018 tarih ve 13326 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda Slovakya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin ilgide kayıtlı yazısında, 13 Kasım 2018 tarihinde Slovakya'nın başkenti Bratislava'da, Slovak Yatırım ve Ticareti Geliştirme Ajansı (SARIO) tarafından, Slovakya'nın en büyük uluslararası ikili görüşmelerinin olduğu Slovak Matchmaking Fuarı Bratislava 2018'in düzenleneceği bildirilmektedir.

Fuar'ın, ticaret ve işbirliği yapmak isteyen yabancı iş insanlarına yönelik olduğu, önceliğin ikili iş görüşmelerine, işbirliği tekliflerine, ihalelere, ortak girişimlerin oluşturulmasına ve işbirliği ortaklıkları aramaya yönelik olacağı belirtilmektedir.

Söz konusu Fuar'a katılım başvurusu http://matchmakingfairbratislava2018.sario.sk/ adresinden online yapılmaktadır. Fuar'a ilişkin detaylı bilgiye TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkânları/Yurt Dışı Etkinlikler" bölümünden ulaşılabilmektedir.

5 Mart 2017 tarihinde Tahran'da gerçekleştirilen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ticaret ve Sanayi Odası (EİT TSO) 16. Genel Kurulu'nda, EİT TSO Sekretaryası 2018-2021 yıllarında Birliğimizce yürütülmesi kararlaştırılmıştır.

Bu çerçevede, Birliğimiz - EİT TSO ve Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı işbirliğinde Türkmenistan'da Enerji Projeleri ve EİT Bölgesinin Kalkınmasına Olan Etkileri " adlı bir Konferans ve ikili iş görüşmeleri düzenlenecektir. 16 Ekim 2018 tarihinde saat 11.00'de TOBB İstanbul Hizmet binasında gerçekleştirilecek etkinliğe Türkmenistan'da devam eden enerji projelerinin tanıtılması hedeflenmektedir.

Konferansın ardından, katılımcı Türkmen yetkililerinin temsilcileri ile firmalarımız arasında ikili görüşmeler gerçekleştirilebilecektir. Söz konusu yetkililerin listesi ve faaliyet alanlarına dair bilgiler katılım teyidi veren firmalarımıza bilahare bildirilecektir.

Katılmayı düşünen üyelerimizin katılım teyitlerini en geç 12 Ekim 2018 tarihine kadar TOBB'a (Adem Kula, Tel: 0212 324 95 42, E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. ) bildirmeleri gerekmektedir.

T.C. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Macaristan’a gerçekleştireceği resmi ziyaret kapsamında, DEİK/Türkiye-Macaristan İş Konseyi ve Macaristan Ulusal Ticaret Ajansı (MNKH)’nın iş birliği ile 8 Ekim 2018 tarihinde, Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de “Macaristan-Türkiye İş Forumu”nun düzenlenmesi planlanmaktadır. İş Forumu’nun taslak programı ekte bilgilerinize sunulmaktadır.

2004 yılında AB’ye tam üye olan Macaristan, geçtiğimiz dönemde yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmuş, 2017 yılında yakaladığı yüzde 4,2’lik büyüme oranıyla, Avrupa Birliği üyeleri arasında en hızlı büyüyen ülkelerden biri haline gelmiştir. Macaristan’ın sergilediği bu hızlı büyüme üzerinde, AB fonlarının kullanılmasının büyük etkisi olmuştur. Tarihi ve kültürel bağlarımızın çok güçlü olduğu Macaristan ile ilişkilerimiz stratejik iş birliği seviyesine çıkmıştır. Macaristan’ın ‘Doğuya açılım’ politikası kapsamında, Türkiye, Rusya ve Çin ile birlikte Macaristan’ın merkeze aldığı ülkelerden biri olup, bu çerçevede ülkemiz ile Macaristan arasındaki ikili ticaret hacminin hızla arttığı görülmektedir.

Bahse konu İş Forumu’na katılmak isteyen firma temsilcilerinin 2 Ekim 2018 Salı günü mesai bitimine kadar aşağıdaki bağlantıda yer alan katılım formunu doldurmuş olmaları ve 750 TL olan İş Forumu’na katılım bedelini yatırmış olmaları önemle rica olunur. Uçak ve konaklama gibi hizmetlerin katılımcılar tarafından organize edilmesi gerekmektedir. Macaristan Schengen vizesi talep etmekte olup, ziyarete ilişkin detaylar, başvuru formunda yer almaktadır.

EK: https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/742/11505