İlgi: TOBB'nin 17.08.2018 tarih ve 12501 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu kurumsal sosyal sorumluluk alanında farkındalığı arttırıp, şirketleri teşvik etmek amacıyla ilk olarak 2014 yılında uyguladığı "TİSK Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri" programının 2018 yılı için başlatıldığı bildirilmektedir.

TİSK 2018 Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ödülleri sürecinde proje başvuruların Konfederasyonlarınca 9 Kasım 2018 tarihine kadar kabul edileceği bildirilerek, başvuru formu ve detaylı bilgiye www.tisk.org.tr ve http://csrforall.eu/tr/index.php adreslerinden ulaşılabildiği belirtilmektedir.

EK: BAŞVURU FORMU ve DUYURU

Türkiye ve Avrupa Komisyonu arasında İşletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği Programı (COSME) anlaşması 16 Ekim 2014 tarihinde imzalanmış olup, KOSGEB AB ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı COSME Programına ilişkin ulusal koordinatör olarak yetkilendirilmiştir.

COSME Programı kapsamında, "Fikri Mülkiyet ön tanı ve yenilikçi AB KOBİ'leri için patent koruma erişiminin iyileştirilmesi" (Intellectual property (IP) pre-diagnostic and improving Access to patent protection for innovative EU SMEs) proje teklifi çağrısı yayımlanmış olup, son başvuru tarihi 4 Eylül 2018’dir.

Söz konusu çağrıya ilişkin bilgiler ekteki bilgi notunda yer almaktadır.

EK: Bilgi Notu'na erişmek için tıklayınız.

İlgi : TOBB'nin 01.08.2018 tarih ve 11762 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Irak Hükümeti'nin himayelerinde, Irak Fuarlar ve Ticari Hizmetler Devlet Kurumu ve ICDT işbirliğinde, "İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Üyesi Ülkeler için 16. Ticaret Fuarı"nın 7-13 Nisan 2019 tarihinde Bağdat Uluslararası Fuar Alanı, (Baghdat Internaitional Fair Ground) Irak'ta düzenleneceği bildirilmektedir.

Söz konusu yazıda, fuarın Irak Hükümeti ve Uluslararası Toplulukların teminatı altında Irak'ta yer alan büyük inşaat projelerine ilişkin, İİT üyesi ülkelerin iş insanları, Ticaret Teşvik Organları (TPOs), Mesleki Birlikler ve ekonomik aktörlerine; ürün ve hizmet tanıtımı, ticari işlemlerin sonuca bağlanması ve yeni ortaklıklar kurmaları için bir platform sağlanacağı iletilmektedir.

Yazıda, fuar alanının metre kare fiyatları aşağıdaki gibi sunulmuş olup, konuya ilişkin ayrıntılı bilgiye aşağıda isim ve iletişim bilgileri yer alan görevliden ulaşılabilmektedir.

• Donanımlı fuar alanin metrekare fiyatı: 150,- ABD Doları
  • Donanımsız kapalı alanın metrekare fiyatı 100 ABD Doları
  • Boş alanın metrekare fiyatı: 60 ABD Doları

Söz konusu fuarın başvuru formuna TOBB web sayfası (www.tobb.org.tr) "Hizmetler" başlığı altındaki "Uluslararası İş İmkanları/Yurt Dışı Etkinler" bölümünde yer almaktadır.

İlgi : TOBB'nin 30.07.2018 tarih ve 11561 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Bosna Bank International (BBI) ve uluslararası paydaşlarının organizasyonunda, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sn. Bakir İzetbegoviç'in himayelerinde 27-29 Eylül 2018 tarihlerinde "Saraybosna Helal Fuarı 2018" düzenleneceği belirtilmekte ve bu etkinliğin endüstrinin farklı kollarını bir araya getirerek Güneydoğu Avrupa'da bir ilki teşkil edeceği bildirilmektedir.

Söz konusu Fuar hakkında detaylı bilgiye http://www.sarajevohalalfair.com/ adresinden ulaşılabilmektedir.