DEİK / Türkiye-Rusya İş Konseyi olarak, Rusya Federasyonu bölgelerinin tanıtılması, o bölgelerdeki iş ve yatırım potansiyelinin yerinde incelenmesi, yerel yönetim ve özel sektör temsilcileri ile doğrudan temasların sağlanması amacıyla gerçekleştirilen faaliyetlerimize devam etmekteyiz. Son olarak Kasım 2017'de İş Konseyinin Türkiye ve Rusya kanatlarının XIX.Ortak Toplantısını Rusya'nın Voronej şehrinde düzenlemiş, akabinde üyelerimizden olumlu dönüşler almış bulunmaktayız. Bahsi geçen etkinliğin başarısı Rusya'daki diğer bölgelerin de dikkatini çekmiş ve benzer ziyaretlerin düzenlenmesi talepleri T.C. Moskova Büyükelçiliğimiz, RF Türkiye Ticaret Mümessilliği gibi makamlar aracı lığıyla Kurulumuza iletilmiştir.

Bu çerçevede, Rusya Federasyonu Güney Federal Biriminde Don nehri üstünde yerleşik, coğrafik konumu nedeniyle Kuzey Kafkasya ile diğer bölgeler arasında ulaşım bağlantıları merkezi görevini üstlenen, hem kendi sınırları içerisinde hem de komşu bölgelerde kömür, petrol, doğalgaz, metalurji, makina sanayi, tarım makine ve aletleri imalatı, kimya, tarım, buğday yetiştiriciliği, hayvancılık alanlarının oldukça gelişmiş olduğu Rostov şehrine İş Konseyimiz organizasyonunda bir ziyaret programının düzenlenmesi öngörülmektedir. Türkiye özel sektörünün, inşaat müteahhitlik, metal işleme, hafif sanayi, lojistik merkezlerin kurulması ve işletilmesi gibi başlıca işbirliği olanakları çerçevesinde ilgisini çekebilecek Rostov Bölgesi hakkında sunumlara http://www.deik.org.tr/contents-fileaction-16668 ve http://www.deik.org.tr/contents-fileaction-16670 adresli internet bağlantılarından ulaşılabilmektedir.

Rostov Bölgesi Valiliği ve Ekonomik Kalkınma Bakanlığı işbirliğinde ve T.C. Novorossiysk Başkonsolosluğumuz destekleriyle 19-20 Nisan 2018 tarihlerinde ekteki taslak programa uygun olarak düzenlenmesi planlanan bahsi geçen ziyarete katılmayı arzu eden üyelerinizin en geç 6 Nisan 2018, Cuma günü saat 18:00'a kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/632/10637 adresli internet bağlantısı üzerinden kayıt yaptırmaları, Rostov'da 2 gece konaklama, havaalanı ve şehir içi transferler, rehber tercüman hizmetleri ve diğer organizasyonel giderlerin dahil olduğu katılım bedeli avans tutarını kayıt sayfasında belirtilen hesaba yatırmaları gerekmektedir. İstanbul - Rostov - İstanbul uçak biletleri lımcılar tarafından münferiden temin edilecektir.

T.C. vatandaşlarının Rusya'ya girişlerinde vizeye ihtiyaç duyulmaktadır. Bahsi geçen ziyarete katılım teyidi veren katılımcıların pasaport bilgileri DEİK Avrasya Koordinatörlüğü tarafından RF İstanbul Başkonsolosluğuna iletilecek olup, vizesi onaylanan katılımcıların anılan diplomatik misyon temsilciliğine bizzat giderek vize bitiş tarihinden minimum 6 ay geçerli olan pasaportu, yazı cıdan çıktısı alınan ve eksiksiz doldurulan vize anketi (https://visa.kdmid.ru/) vesikalık fotoğraf ve vize ücretini teslim etmeleri gerekmektedir.

Anılan ziyaret programı na ilişkin her türlü güncelleme ve detay bilgi katılım teyidi veren firma temsilcilerine bilahare iletilecektir. Etkin ve tatmin edici ziyaret programının hazırlanabilmesi için başvuruların, yukarıda belirtilen tarihten önce mümkün olduğu kadar erken yapılması gerekmektedir.

EK : TASLAK

İlgi : TOBB'nin 28.03.2018 tarih ve 5239 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, "Sri Lanka Yatırım ve İş imkânları Toplantısı 'nın" 19-21 haziran 2018 tarihlerinde Sri Lanka'nın başkenti Kolombo'da düzenleneceği belirtilmektedir.

3 gün sürmesi planlanan toplantının temel konusu "Refah için Ortaklık" olacağı, etkinlik kapsamında B2B görüşmeleri ve saha ziyaretleri gerçekleştirileceği, katılım ücretinin kişi başı 300 ABD Doları olduğu bildirilmektedir.

Etkinlik programı, hedef sektörler, Sri Lanka ekonomisine bakış, konaklama imkanları ve etkinlik kayıt formunu içeren tanıtıcı broşürü TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki Uluslararası iş İmkânları/Yurtdışı Etkinlikler bölümünden temin edilebilmekte olup, etkinliğe ilişkin güncel bilgilere http://invest-srilanka.lk web adresinden ulaşılabilmektedir.

İlgi : TOBB'nin 02.04.2018 tarih ve 5456 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Türkiye-Afganistan Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) 2. Dönem Toplantısının 9-10 Mayıs 2018 tarihlerinde Ankara'da gerçekleştirileceği ifade edilmekte olup, toplantı sırasında gündeme getirilmesinde fayda görülen konulara ilişkin bilgi nota talep edilmektedir.

Konuya ilişkin görüş ve önerilerinizin Ekonomi Bakanlığı'na iletilmek üzere, en geç 9 Nisan 2018 Pazartesi gününe kadar TOBB (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) gönderilmesi gerekmektedir.

İlgi : TOBB'nin 30.03.2018 tarih ve 5346 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Kore Demokratik Halk Cumhuriyetine (Kuzey Kore) yaptırımlar uygulanmasını içeren kararların 23 Mart 2017 yayımlanarak yürürlüğe giren 2017/9950 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile iç hukukumuza derç edildiği bildirilmiştir.

Söz konusu 2017/9950 sayılı Bakanlar Kurulu Kararında değişiklik yapılmış olup, 5/3/2018 tarihli ve 2018/11480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı yürürlüğe konulmuştur.

Anılan 2018/11480 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının ekine TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler- başlığı altındaki Uluslararası İş imkânları /Diğer Duyurular bölümünden ulaşılabilmektedir.