İşveren ve İşveren Vekili İçin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Sertifika Program' 21.05.2018 tarih ve 230427 sayılı Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren "İşyerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetlerine ilişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına dair " Yönetmeliğe dayanmaktadır. Söz konusu Yönetmelikle-,.elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerlerinde, işe giriş ve periyodik muayeneler hariç iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin işveren veya işveren vekili tarafından yürütülebilmesine ilişkin usul ve esaslar düzenlenmektedir. Bu kapsamda İşveren veya İşveren Vekilinin İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri belgesi alabilmesi için SINAV KATILIM HAKKI belgesi alması gerekmektedir. Sınav Katılım Hakkı belgesi alabilmek için İşyerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitimine katılım zorunludur. Zorunlu eğitim programına katılarak başarılı olan işveren veya işveren vekilleri Sınava Giriş Hakkı kazanacaktır.

Gebze Teknik Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 12.07.2018 tarihinde İşyerlerinde İşveren veya İşveren Vekili Tarafından Yürütülecek İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri Eğitim işbirliği protokolü imzalanmıştır.

Gebze Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi olarak zorunlu eğitim sonunda SINAV KATILIM HAKKI belgesi verdiğimiz Program, kolaylık sağlamak adına Uzaktan Eğitim Modeli ile hazırlanmış ve kayıtlar alınmaya başlamıştır. Yapılacak  olan sınavda, başarılı olmaları durumunda elliden az çalışanı bulunan ve az tehlikeli sınıfta yer alan iş yerlerinde, iş Sağlıği ve güvenliği hizmetlerini yürütebileceklerdir. Detaylı bilgiye ulaşmak için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

EK: http://isgvekil.gtu.edu.tr/program-1-egitim-icerigi.html

İlgi: TOBB'nin 13.07.2018 tarih ve 10749 sayılı yazısı

ABD Ankara Büyükelçiliği ve ABD Ticaret Odası işbirliğinde, 19 Temmuz 2018 Perşembe günü, saat 18:30'da TOBB İkiz Kuleler'de, ABD Hazine ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin katılımı ile bir çalışma yemeği gerçekleştirilecektir.

Söz konusu çalışma yemeğinde ABD Hazine Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkilileri tarafından ABD'nin İran politikası ve İran yaptırımları hakkında bilgiler verilmesi öngörülmektedir.

Bilgilerini ve söz konusu toplantıdu katılımcıların TOBB web sitesinin (www.tobb.org.tr) "Hizmetler/Uluslararası İş İmkanları—Ülke Duyuruları-Iran ve ABD" bölümünde yer alan katılım formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak, 17 Temmuz 2018 Salı günü mesai bitimine kadar TOBB'ye e-posta yoluyla (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) göndermeleri gerekmektedir.

Birliğimiz ve Güney Ural Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, 20 Haziran 2018 Çarşamba günü, saat 10.00'da, Birliğimiz İstanbul Hizmet Binası Konferans Salonu'nda, Türkiye-Rusya İşbirliği Forumu gerçekleştirilecektir. Forum kapsamında, Rusya'nın özellikle Chelyabinsk Bölgesi'ndeki yatırım ortamı ve iş yapma fırsatları hakkında sunum yapılacak olup, firmalar arası iş görüşmeleri imkanı olacaktır. Etkinlik çerçevesinde Türkçe-Rusça simültane çeviri hizmet ücretsiz olarak sağlanacaktır.

Foruma, Rusya'nın tekstil, inşaat, tahıl, hafif sanayi, ayakkabı, metal kesme aletleri, asansör, danışmanlık, hazır giyim, ayakkabı ve teknoloji sektörlerinden gelen firmaların katılmaları beklenmektedir.

Etkinliğin programı ve Rus tarafı taslak katılımcı listesi TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) ana sayfasında görünen "Hizmetler" bölümündeki "Uluslararası İş İmkânları— Ülke Duyuruları-Rusya Federasyonu" kısmında yer almaktadır. Program ve liste düzenli olarak güncellenecektir.

Etkinliğe katılacak firmalarımızın, TOBB web sitesinde yer alan katılım formunu eksiksiz bir şekilde doldurarak, 18 Haziran 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar Birliğimize e-posta yoluyla (kaan.gaffaroglu.tobb.org.tr) iletmeleri gerekmektedir.

İnovasyon günümüz ekonomisinde var olmanın ön koşulu haline geldi. Ancak “inovasyon süreçlerinin nasıl tasarlanması ve yönetilmesi gerektiği” konusunda hala ciddi soru işaretleri bulunuyor.

Bu noktadan yola çıkarak inovasyonun hangi yöntemlerle, hangi süreçlerle, hangi araçlarla kurgulanacağını konuşmak üzere 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü 14:00 - 17:00 saatleri arasında Bursa’da Birliğimizde bir araya geliyoruz.

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Danışmanı Dr. Umut Ekmekçi tarafından “İNOVASYON, AMA NASIL?” konulu sunumun yapılacağı bilgilendirme ve deneyim paylaşım toplantısında İnoSuit Programı katılımcısı firma ve mentorları başarı hikâyelerini aktaracaklar.

Bilgi ve Deneyim Paylaşım Toplantısı’na https://goo.gl/cDzy8j adresindeki formu doldurarak kayıt yaptırabilirsiniz.

NOT: Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Işıktepe OSB Mah. Kahverengi Cad. No: 11 16215 Nilüfer-Bursa