4703 Sayılı Ürünlere İlişkin Teknik Mevzuatın Hazırlanması ve Uygulanmasına Dair Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri kapsamında, "CE İşareti Yönetmeliği" ve "Uygunluk Değerlendirme Kuruluşları ve Onaylanmış Kuruluşlar (UDK/OK) Yönetmeliği" hazırlanmış, 23 Şubat 2012 tarihli ve 28213 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yönetmeliklerin birer örneği, Ekonomi Bakanlığının www.ekonomi.gov.tr adresli web sayfasında "Avrupa Birliği" başlığı altında yer alan "Teknik Mevzuat Uyumu" bölümünde yer almaktadır.

Bilgilerinize sunulur.

Cidde Ticaret Ataşeliği'nin bir yazısına atfen Ekonomi Bakanlığı'ndan alınan 27.02.2012 tarihli yazıda;

Ticaret heyeti programları kapsamında Suudi Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi'ne yapılacak ziyaret ve vize başvurularının Suudi Dışişleri Bakanlığı'na gitmeden önce Suudi Ticaret ve Ekonomi Bakanlığı ile Suudi İçişleri Bakanlığı tarafından da uygun görülmesi ve vize başvurularının en az bir ay önce yapılması gerektiği bildirilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

İslam Kalkınma Bankası'nın yazısında, 2012 yılında İslam Kalkınma Bankası (IKB) tarafından, İslam İşbirliği Teşkilatı üye ülkeleri arasında yatırımları kolaylaştırmak, iş dünyasına yeni yatırım fırsatlarının tespitinde yardımcı olmak ve üye olan veya olmayan ülkelerde yeni pazarlara açılım sağlamak amacıyla aşağıda belirtilen etkinliklerin düzenleneceği belirtilmektedir.

1. Kuzey Kıbrıs Yatırım Forumu (www.idbgbf.org/NorthCyprus), 12-13 Nisan 2012, Girne
  2. Uluslararası Yatırım Konferansı (www.idbgbf.org/Moscow), 15-16 Mayıs 2012, Moskova
  3. Sarajevo İş Forumu (www.idbgbf.org/Sarajevo), 16-17 Mayıs 2012, Sarajevo
  4. Arnavutluk Yatırım Konferansı (www.idbgbf.org/Albania), 06-07 Haziran 2012, Tirana
  5. IKB Grubu - Malezya İş Forumu (www.idbgbf.org/Malaysia), 18-20 Haziran 2012, Kuala Lumpur

Söz konusu etkinliklerle ilgili detaylı ilgiye aşağıda iletişim bilgileri verilen İKB grubunun sorumlu merkezinden ulaşılabilir.

IKB Grubu İş Forumu (THIQAH)

P.O. Box 54069

Cidde 21514, Suudi Arabistan

Tel:    +966 2 2611370

Faks: +966 2 2611375

www.idbgbf.org

Dışişleri Bakanlığı'nın yazısında, Duşanbe Büyükelçiliğimiz aracılığıyla Tacikistan Dışişleri Bakanlığı'ndan alınan Nota'ya atfen, 26-27 Mart 2012 tarihlerinde Tacikistan'ın ev sahipliğinde Duşanbe'de gerçekleştirilecek Afganistan Bölgesel Ekonomik İşbirliği Beşinci Konferansı (RECCA V) çerçevesinde, 26-29 Mart 2012 tarihlerinde, "Afganistan - Bölgesel Ekonomik İşbirliği Olanakları" konulu bir Fuar ve 26 Mart 2012 tarihinde de yine aynı konu başlığı altında bir İş Forumu düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda devamla, 26 Mart 2012 tarihinde düzenlenecek İş Forumu'nun, bölgesel ticari ve ekonomik işbirliği ile Afganistan pazarının geliştirilmesi konularına değineceği, Forum'un "Girişimcilik ve Ticarette Ekonomik Başarıya Ulaşmak" adlı bölümünde katılımcı ülkelerden iş kadınlarının fikir alışverişinde bulunabilecekleri ve ayrıca Forum'da, katılımcıların bölgesel işbirliğinin geliştirilmesine ilişkin proje ve fikirlerini sunma imkanına sahip oldukları ve bu bağlamda yapacakları sunumları Devlet Yatırım ve Mülk İdaresi Komitesi nezdindeki "Tajinvest" in Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. e-posta adresine göndermeleri gerektiği belirtilmektedir.

26-29 Mart 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Fuar'ın amacının bölgesel işbirliği mekanizmaları, Afganistan'ın bölgedeki potansiyeli ile "umut vaad eden ikili ve bölgesel projelerin tanıtımı" olduğu, ayrıca Fuar'a katılım konusunda detaylı bilgilere Tacikistan Ticaret Odası Başkanlığı'nın internet sayfasından (www.tpp.tj) ulaşılabileceği ifade edilmektedir.

İş Forumu'na ve Fuar'a katılmak isteyenlerin, 5 Mart 2012 tarihine kadar Odamız Bilgi Hizmetleri ve Proje Müdürlüğü'nde bulunan kayıt formlarını eksiksiz doldurarak, "Tajinvest"e (Tel: +992 37 221 87 33, E-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) ya da Tacikistan Ticaret Odası'na (Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. veya Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) iletmeleri ve katılımlarını teyit etmeleri gerekmektedir.