Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda, Türkmenistan'da 2012 yılının Ağustos, Eylül ve Kasım aylarında düzenlenecek Ulusal Bilim Konferansları'na ilişkin bilgiler aşağıda yer almaktadır:

• Türkenistan İnşaat Sanayisinin Gelişimi (Son başvuru tarihi 14.08.2012'dir)
    Tarih: 23-24 Ağustos 2012 Yer: Aşkabat, Katılım bedeli: Kişi başı 1.000 ABD Doları
  • AVAZA-2012 (Son başvuru tarihi 25.08.2012'dir)
    Tarih: 5-6 Eylül 2012 Yer: Aşkabat, Katılım bedeli: Kişi başı 500 ABD Doları
  • Türkmenistan Güç Sanayisi Gelişiminin Temelleri (Son başvuru tarihi 30.08.2012'dir)
    Tarih: 8-9 Eylül 2012 Yer: Aşkabat, Katılım bedeli: Kişi başı 1.000 ABD Doları
  • Yeni Dönemde Eğitim, Spor ve Turizm (Son başvuru tarihi 25.10.2012'dir)
    Tarih: 6-7 Kasım 2012 Yer: Aşkabat, Katılım bedeli kişi başı: 500 ABD Doları

Söz konusu Konferansların katılım formları Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Dış Ekonomik İlişkiler Dairesi web sitesinin (http://www.tobb.org.tr/DEID/Sayfalar/AnaSayfa.aspx) "Diğer Duyurular" bölümünde yer almaktadır. Formların eksiksiz bir şekilde doldurulup, Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. e-posta adresine veya +99 312 942352 nolu faksa gönderilmesi gerekmektedir. Konferanslarla ilgili detaylı bilgi için Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası (Tel: +99 312 94 27 17) ile iletişime geçilebilir.

Bölgesel ekonomik ve ticari faaliyetlerin tanıtılması ve desteklenmesi amacıyla Krasnodar Bölgesi Valiliği tarafından, Rusya Federasyonu Hükümeti'nin himayesinde, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen "Soçi Uluslararası Yatırım Forumu"nun on birincisi 20-23 Eylül 2012 tarihlerinde Soçi'de düzenlenecektir.

Söz konusu Foruma her yıl 500'ü aşkın yabancı yatırım ve sektör temsilcisi katılmakta, Forumda yaklaşık 150 Rus ve yabancı şirket tanıtım standı açmakta ve etkinliği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de yer aldığı federal ve bölgesel üst düzey yetkililer ziyaret etmektedir. Forum iş çevrelerine yeni iş bağlantıları kurma fırsatı vermekte ve bölgesel yatırım projeleri ile ekonomik büyümeyi sağlayan etkili mekanizmaların oluşturulması konularını ele almaktadır.

Söz konusu etkinlik ile ilgili detaylı bilgi www.forumkuban.com adresinde yer almaktadır.

Ekonomi Bakanı Sayın Bakan Zafer Çağlayan’ın 13-14 Eylül 2012 tarihlerinde Lüksemburg’a gerçekleştireceği resmi ziyaret vesilesiyle, Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda ve DEİK organizasyonu ile Lüksemburg’a geniş katılımlı ticaret ve yatırım heyeti ziyareti düzenlenecektir. Heyet ziyareti kapsamında, Lüksemburg Ticaret Odası evsahipliğinde “Türk-Lüksemburg İş Forumu” ve ikili firma görüşmeleri gerçekleştirilecek olup Lüksemburg iş dünyasından yoğun katılım beklenmektedir. Ayrıca, Türkiye-Lüksemburg İş Kulübü evsahipliğinde  düzenlenecek çalışma yemeğinde de firmalarımız değişik sektörlerden üst düzey yetkililer ile biraraya gelerek işbirliği ve ortaklık imkanlarını görüşeceklerdir.

Küresel finans merkezi olarak öne çıkan Lüksemburg, 84,700 dolarlık kişi başına düşen GSMH’sı ile dünyada üçüncü, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise ilk sırada yer almaktadır. Avrupa’nın kalbinde yer alan konumu, Fransa, Belçika ve Almanya gibi ülkelere yakınlığı, düşük enflasyon ve istikrarlı büyüme oranlarıyla Lüksemburg, Avrupa’nın en büyük marketlerine açılan, güçlü ve yüksek gelirli bir ekonomiye sahiptir. Lüksemburg düşük vergilendirme politikası, iş kurma kolaylığı gibi özellikleriyle doğrudan yabancı yatırımlar için de elverişli bir ortam sağlamaktadır. Dünya Bankası verileri doğrultusunda, AB’nde vergi baskısının en düşük olduğu ülkeler arasında yer almaktadır. Goodyear, ArcelorMittal, amazon.com, ebay, skype, Dupont gibi dev şirketlerin Avrupa merkezleri Lüksemburg’da bulunmaktadır. Finansın yanı sıra lojistik, inşaat-altyapı-taahhüt, çelik endüstrisi, telekomünikasyon ve turizm sektörlerinin ekonomide önemli pay sahibi olduğu Lüksemburg’da, Türk firmaları için de bu alanlarda fırsat ve işbirlikleri mümkündür. Lüksemburglu firmalar, Türk firmalar ile özellikle üçüncü pazarlarda inşaat-tahhüt ve altyapı projelerinde ortaklık yapmayı arzu etmektedirler.

Ziyaretin detaylı programı bilahare bildirilecek olup Lüksemburg’a gidiş ve dönüş özel uçak ile sağlanacaktır. Lüksemburg ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi açısından önem taşıyan bu ziyarete katılmak isteyen firmaların ekte yer alan başvuru formunu doldurularak 500 Euro ön avansın ödendiğine dair dekontla birlikte 19 Temmuz 2012 Salı günü mesai bitimine kadar DEİK’e (Dilek Tuna; Tel: 0212 3395036, Faks: 0212 339 5065, e-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) iletmeleri gerekmektedir.

Özel Sektör Heyeti Başvuru Formu

17-19 Ekim 2012 tarihlerinde, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta IV. Uluslararası Türkmenistan Yatırım Forumu düzenlenecektir.

Forumda, yatırım stratejisi uygulaması, güncel iş ortamı ve uluslararası etkili ortaklıklar geliştirilmesi temaları işlenecek olup, ulusal ekonominin karşılaştığı modernleşme sorunları, rekabetçiliğin artırılması ve Türkmenistan'ın yatırım potansiyelini geliştirebilecek projelerin hayata geçirilmesi için Forum önemli bir fırsat teşkil edecektir.

Söz konusu etkinliğe son başvuru tarihi 10 Ekim 2012 olup, Foruma katılım bedeli 500 ADB Doları'dır. Forumla ilgili detaylı bilgi almak ve başvuru için;

Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası:
Tel: