İnovasyon günümüz ekonomisinde var olmanın ön koşulu haline geldi. Ancak “inovasyon süreçlerinin nasıl tasarlanması ve yönetilmesi gerektiği” konusunda hala ciddi soru işaretleri bulunuyor.

Bu noktadan yola çıkarak inovasyonun hangi yöntemlerle, hangi süreçlerle, hangi araçlarla kurgulanacağını konuşmak üzere 11 Temmuz 2018 Çarşamba günü 14:00 - 17:00 saatleri arasında Bursa’da Birliğimizde bir araya geliyoruz.

İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Danışmanı Dr. Umut Ekmekçi tarafından “İNOVASYON, AMA NASIL?” konulu sunumun yapılacağı bilgilendirme ve deneyim paylaşım toplantısında İnoSuit Programı katılımcısı firma ve mentorları başarı hikâyelerini aktaracaklar.

Bilgi ve Deneyim Paylaşım Toplantısı’na https://goo.gl/cDzy8j adresindeki formu doldurarak kayıt yaptırabilirsiniz.

NOT: Uludağ İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği, Işıktepe OSB Mah. Kahverengi Cad. No: 11 16215 Nilüfer-Bursa

İlgi: TOBB'nin 22.06.2018 tarih ve 9676 sayılı yazısı

Avrupa Birliği COSME (işletmelerin ve KOBİ'lerin Rekabet Edebilirliği) Programı kapsamında, ''Uluslararası Tematik Turizmin Geliştirilmesi ve Desteklenmesi: Turizm ile Kültürel/Yaratıcı Endüstriler Arasındaki Sinerjilerin Kullanılması" başlıklı bir proje teklif çağrısı yayımlanmıştır.

Söz konusu teklif çağrısı, turizm ve kültürel/yaratıcı sektörlerdeki KOBİ'ler arasında, uluslararası çapta işbirliğine odaklanan, yenilikçi, somut turizm olanaklarının geliştirilmesini ve teşvik edilmesini amaçlamaktadır.

Proje süresi 18-24 ay arasında olup, her bir proje için en fazla 400.000 Avro hibe desteği ayrılmıştır. COSME Programının ulusal koordinatörü olan KOSGEB tarafından projeye ilişkin olarak hazırlanan bilgi notu ekte yer almakta olup, proje çağrı metni aşağıda belirtilmiştir:

https://ec.europa.eu/easme/sites/easme-site/files/documents/cos-toursyn-2018-3-01 _call_text.pdf

EK: COSME

Değerli Üyemiz,

İlçemizin öncü sektörü olan Mobilya’nın ihracatının artırılması ve sektörde yer alan firmalarımızın ulusal ve uluslararası alanda daha iyi tanıtımının yapılması amacıyla İnegöl’e daha büyük ve yeni bir fuar alanı yapılması için bir çalışma başlatılmıştır. Yapılan çalışma ile İnegöl-Bursa karayolu üzerinde yaklaşık 80.000 m2 kapalı alana sahip yeni fuar alanının inşası için hazırlıklar devam etmektedir.

Bu hazırlık çalışmaları kapsamında yeni fuar alanı projesi için detaylı bir fizibilite çalışması yürütülmektedir. Fizibilite çalışmasına ışık tutması amacıyla mobilya sektöründe yer alan üyelerimizin katılacağı bir anket hazırlanmıştır.

Aşağıda görüş ve değerlendirmenize sunulan bu anket, İnegöl’de yapımı düşünülen Yeni Fuar Alanı fizibilite çalışmasının değerlendirmesinde göz önüne alınacak temel verilerden biri olacaktır. Çalışmanın bölge ekonomisine katkı sağlaması için sorulara verilecek CEVAPLARIN SAMİMİ VE OBJEKTİF OLMASI önem arz etmektedir.

Anket için ayırdığınız vakit ve değerli paylaşımlarınız için teşekkür ederiz.

ANKET İÇİN TIKLAYINIZ

İlgi : TOBB'nin 20.06.2018 tarih ve 9525 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı  elektronik postada, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, İslam Ülkeleri Standartları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC), İslam Ticareti Geliştirme Merkezi (ICDT) ve Discover Events işbirliğinde 29 Kasım - 02 Aralık 2018 tarihlerinde İstanbul Yeni Fuar Alanı/Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezinde Dünya Helal Zirvesi 2018 ve 6. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Helal Expo Fuarı'nın düzenleneceği bildirilmektedir.

Helal piyasasının bir araya geleceği en büyük etkinlik platformu olan 6. İİT Helal Expo fuarı na, helal gıda, finans, turizm, kozmetik, tıp, kimya, ambalaj, makine, İslami yaşam ve muhafazakâr moda gibi birçok sektörden 250'yi aşkın uluslararası firmanın katılımı beklenmektedir.

2017-2018 dönem başkanlığı ülkemiz tarafından yürütülen Gelişen Sekiz Ülke (D-8) Teşkilatı, 6. İİT Helal Expo Fuarı 'nın özel ortağı olup, fuar alanı içerisinde D-8 üye ülkelerinin firmaları için indirimli ücret uygulanacağı bir sergi alanı tahsis edilecektir.

Söz konusu fuara ilişkin resmi yazı, katı lım formu ve fuar planı TOBB web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde "Hizmetler" başlığı altındaki Uluslararası İş İmkânları/Yurtiçi Etkinlikler bölümünden temin edilebilmekte olup, etkinliğe ilişkin güncel bilgilere http://www.helalexpo.com.tr/ web adresinden ulaşılabilmektedir.

Anılan fuara ilgi duyan firmalarının indirimli katılım ücretinden faydalanmalarını teminen Birliğimiz web sitesinde yer alan kayıt formunu doldurması ve 31 Temmuz 2018 tarihine kadar D-8 Sekretaryasına (Sn. Bilal Khan, E-posta: ea.bilakadeveloping8.org; Tel: 0 212 356 18 23/Dahili: 23) iletmeleri gerekmektedir.