Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 28.09.2018 tarihli ve 30549 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yapılan değişiklik ile ilgili Yönetmeliğin12/B maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki 12/C maddesi eklenmiştir:

"Hızlı tüketim mallarının satışının yapıldığı büyük mağaza ve zincir mağazalar ile bayi işletme ve özel yetkili işletmelerce, 5362 sayılı Kanunun 62 nci maddesi ile 18/5/2004 tarihli ve 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanununun 12 nci maddesi çerçevesinde azami fiyatları tarifeyle belirlenen malların temini karşılığında üretici ve tedarikçiye birim miktar başına yapılacak ödeme, tarifedeki azami fiyatın yüzde seksenbeşinden az olamaz."

Üyelerimize önemle duyurulur.

EK: Yönetmelik Değişikliğine erişmek için tıklayınız.

İlgi: TOBB'nin 10.10.2018 tarih ve 14854 sayılı yazısı

İlgide kayıtlı yazıda, Iran'da önümüzdeki dönemde Kiş Adası'nda aşağıdaki uluslararası fuarların düzenleneceği bildirilmektedir:

• 4. Değerli Taşlar ve Metaller Uluslararası Fuarı, 19-22 Kasım 2018
• 1. Değerli Taşlar Ticaret Uluslararası Semineri, 19-22 Kasım 2018

Fuarlara katılan gerçekleştirmek isteyenlerin İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği (Bay Seyed Hafez Mousavi, Cep: 0538 053 14 98 e-posta: Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.) ile irtibata geçmesi gerekmektedir.

Dünyanın önde gelen petrol ve doğalgaz üreticilerinden olan Kazakistan’da üretim potansiyeli giderek artarken, sektörde faaliyet gösteren firmaların çeşitli ürün, makine ve ekipmanlarla endüstriyel müteahhitlik, lojistik, müşavirlik ve diğer hizmetlere olan ihtiyacı da önemli ölçüde artış göstermektedir.

Türk firmalarının bu pazardan daha fazla pay alması, ihracat potansiyelimizin ve  Kazakistan petrol sektöründeki operatörlerin kaliteli ürün ve hizmetlere erişim olanaklarının artırılması amacıyla, 23 Ekim 2018 tarihinde, 14:30 – 17:30 saatleri arasında DEİK‘te (Adres: River Plaza, Büyükdere Caddesi, Bahar Sokak No:13, Levent – İstanbul) Kazakistan Petrol ve Doğalgaz Sektörü Tedarik, Satınalma ve Taahhüt Süreci Bilgilendirme Toplantısı düzenlenecektir.

Toplantıda ilgili Kazak kurumlarının temsilcileri tarafından petrol ve doğalgaz sektöründeki gelişmeler ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeler, sektörde ürün ve hizmet sağlayıcısı firmalardan beklentiler,  aralarında Tengizchevroil LLP, North Caspian Operating Company N.V., Karachaganak Petroleum Operating B.V. ve diğer firmaların bulunduğu ana operatörlerin  ön yeterlilik ve ihale süreçleri ve satınalma planları hakkında ayrıntılı sunumlar yapılacak ve katılımcıların soruları cevaplandırılacaktır.

Bu kapsamda, toplantıya özellikle aşağıdaki alanlarda faaliyet gösteren firmalarımızın katılımında fayda görülmektedir:

1. - Petrol ve doğalgaz sektörü temsilcilerinin ihtiyaç duyduğu her türlü hizmet üretimi,
  2. - Petrol ve doğalgaz sanayii için çeşitli ürün, makine ve ekipman üretimi ve tedariği,
  3. - Endüstriyel mühendislik ve müteahhitlik,
  4. - Proje yönetimi, teknik danışmanlık ve müşavirlik.

Bahse konu toplantıya katılmayı arzu eden firma ve kurum temsilcilerinin 19 Ekim 2018, saat 18:00’a  kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/749/11573 internet bağlantısında yer alan formu eksiksiz doldurarak, kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

EKLER: http://www.itso.org.tr/dosyalar/kazakheyetlist.docx

Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 18 Ekim 2018 tarihinde Kocaeli Sanayi Odası’nda Almanya'da bulunan Saarland eyaletinin tanıtım toplantısını düzenlenecektir.

Etkinliğin amacı potansiyel Türk yatırımcılara Saarland eyaleti hakkında bilgi vermektir. Etkinlikte sektör gözetmeksizin Saarland'da yatırım yapmayı düşünen potansiyel yatırımcıları eyalet ve sunulan teşvikler hakkında bilgilendirmek amaçlanmaktadır. Etkinliğe Saarland Eyaletinin yetkili kişileri de iştirak edecekler. Etkinliğin davetiyesi ekte yer almaktadır.

Daha fazla bilgi için: http://www.dtr-ihk.de/tr/etkinlikler/event-detail-view/events/saarland-eyaleti-tanitim-toplantisi-1/?cHash=59c76ac89286b60802b773e29b5ec603

Toplantıya tüm üyelerimiz davetlidir.

EK: Davetiye için tıklayınız